AOV verzekering.jpg

Is een AOV echt zo schreeuwend duur?

Blog van Nerina Vilchez
‘Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is zo duur, dat kun je als startende zelfstandige niet betalen.’ Deze bewering klinkt je vast niet onbekend in de oren. Maar klopt dat wel? Na een paar maanden ondernemen ben ik in de wereld van de AOV gedoken. En wat ik ontdekte verbaasde me.
gebroken arm

Welke AOV past bij mij?

Een overzicht van AOV-aanbieders
Als zzp’er ben je niet standaard verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Als je geen flinke spaarpot achter de hand hebt, loop je daarom al snel risico. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan wellicht een uitkomst bieden. Maar voor welke verzekeraar moet je kiezen?
pensioen-fonds.jpg

Whitepaper: Pensioen

Heb jij al je pensioenzaken op orde?
In onderstaand whitepaper lees je alles over het regelen van je pensioen als zelfstandig ondernemer. Je hebt geen maandelijks loonstrookje waarvan een vast percentage wordt afgeschreven voor jouw pensioen. Je moet het dus echt zelf doen. In dit gratis whitepaper lees je precies hoe je dit aanpakt.
wat vind jij aov.JPG

Hebben zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) nodig?

Wat vind jij?
Als zelfstandig ondernemer is het niet altijd makkelijk zelf alle antwoorden op je vragen paraat te hebben. Daarom legt onze redactie in VrijeStijl magazine vraagstukken voor aan diverse zzp'ers.
marc verbeem.PNG

'AOV is een must'

Lees het interview met zelfstandig ondernemer Marc Verbeem
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is voor zelfstandig ondernemers onmisbaar, stelt Marc Verbeem.
COVERBEELDvs6.png

Eindejaarseditie VrijeStijl uit!

Lekker leesvoer tijdens de feestdagen én een goede voorbereiding op 2016
In de nieuwste editie van VrijeStijl magazine blikken we terug op 2015 en kijken we alvast vooruit naar 2016. Wat zijn bijvoorbeeld de social media- en ondernemerstrends voor komend jaar? En hoe speel jij daar als zelfstandig ondernemer op in?
helma2.jpg

Een AOV: deel 2

Blog van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Ik blijf in de Sinterklaasrijmpjes hangen. De beste man is op zijn boot gestapt en wat mij betreft is hij volgend jaar weer van harte welkom, maar de pepernoten komen me op dit moment mijn neus uit. De kleine smurf weigert echter om te stoppen met het zingen van Sinterklaasliedjes. Braaf staat hij elke avond nog bij de schoorsteen en stug wordt er een schoen gezet. Zelfs een ‘Tot volgend jaar’ kaartje van de Sint en zijn Pieten mocht niet baten. Ondanks dat alle andere zaken weer richting het ‘normale doen’ gaan.
Helma.jpg

AOV: zin of onzin?

Blog Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Het is gebeurd! Ik ben arbeidsongeschikt. Ik hoop voor niet al te lange tijd, maar ondertussen is het wel zo. Ik heb een ontsteking in mijn polsgewricht, waardoor ik mijn rechterpols niet mag gebruiken. Hij zit braaf verpakt in een brace. De tweede brace welteverstaan, de eerste brace is helaas al kapot. En nee, dat kwam niet omdat hij van slechte kwaliteit was. Ik ben namelijk een van de zzp’ers die geen AOV heeft afgesloten…
verzuim1.jpg

Speciale zorgverzekering speelt in op wensen en eisen zzp’er

Zorgaanbieder helpt zzp'ers gezond te blijven
Een beetje grieperig? Tanden op elkaar en doorbijten! Het is een kenmerkende gedachte van menig zzp’er die zich niet zo lekker voelt. Als zzp’er ben je je er immers maar al te goed van bewust dat een dag niet werken ook een dag minder inkomen betekent. Veel zzp’ers krabben zich dan ook goed achter de oren voordat ze besluiten niet aan de slag te gaan. Onderzoek van CBS / TNO onderschrijft deze opvatting: ruim de helft van de zzp’ers werkt door als ze ziek zijn. Het ziekteverzuimpercentage ligt met 3,1 procent dan ook lager dan bij werknemers met een gemiddelde van 3,8 procent.
zorgverzekeringswet.jpg

Levert combi AOV en zorg besparing op?

DBA advies is ‘positief kritisch’
Er is in de 75 jaar dat DBA advies bestaat veel gebeurd op het gebied van financieel advies aan ondernemers en zzp’ers. Recentelijk ging bijvoorbeeld het verdienmodel van de branche grotendeels op de schop. “De relatie met de klant is alleen maar belangrijker geworden,” vertelt Roel de Jong, directeur van DBA advies. “Voor zzp’ers zijn er prachtige producten ontwikkeld.”
Getoond 1 tot 10 van 35. Er zijn meerdere pagina's.

ZZP Servicedesk © 2006-2016. ZZP Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden