Sjabloon Ondernemingsplan

Ben je van plan een bedrijf te starten? Begin niet zonder ondernemingsplan! Leg al je plannen vast en zorg dat je een realistisch plan maakt. Download ons sjabloon ondernemingsplan om goed te beginnen.
rinskejansen.jpg

Als zzp’er overstappen van eenmanszaak naar een bv

Blog van Rinske Jansen | De Administratiekamer
Als zzp’er kennen we het allemaal: een periode dat alles meezit. Meer dan voldoende werk, weinig kosten en goede vooruitzichten. Stiekem zijn we de andere tijden vergeten. Die van zoeken en vragen om werk, de onverwachte toename van kosten en het gevoel ‘hoe moet het verder?’.
Meldplicht datalekken.jpg

Geldt de meldplicht datalekken ook voor zzp'ers?

Dit moet je weten als je persoonsgegevens verwerkt
De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Dit houdt in dat alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken, melding moeten doen van ernstige datalekken. Als jij als zzp’er persoonsgegevens verwerkt voor jouw onderneming, geldt deze meldplicht dus ook voor jou.
1juli.jpg

Wat verandert er op 1 juli 2015?

Wetswijzigingen per 1 juli
Per 1 juli 2015 gelden er weer een aantal nieuwe wetten en regels. We hebben de belangrijkste wetswijzigingen die voor jou van toepassing zijn geselecteerd.
Schermafbeelding 2014-07-24 om 13.12.20.png

Wat is een overeenkomst van opdracht?

En wat staat er precies in?
Als je als zzp’er voor iemand een opdracht gaat uitvoeren, krijg je te maken met contracten. De meeste freelancers werken op basis van een overeenkomst van opdracht (ovo). Dat wordt ook wel een freelance overeenkomst genoemd. Maar wat is het nu precies?
taxi zzp.jpg

Hoe word je zelfstandig taxichauffeur?

Wat moet je regelen om zelfstandig te ondernemen?
Als je van plan bent om een zelfstandig ondernemer te worden in de taxibranche, dan heb je twee keuzes: jezelf verhuren aan andere bedrijven of je eigen taxibedrijf starten. Beide opties hebben een eigen aanpak. Welke vakbekwaamheidseisen en vergunningen zijn nodig om zzp’er in de taxibranche te worden?
Stoppen als zzp'er.jpg

Stoppen als zzp’er...

Wat komt daarbij kijken?
Voor iedere zzp’er kan het moment komen: je stopt met je bedrijf, gedwongen of vrijwillig. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er is nogal wat om rekening mee te houden. Bedrijfsjurist Dethmer Kupers en boekhouder Irene Kraakman-Stavenuiter geven uitleg.
juridisch.jpg

Overeenkomst boekhoudkundige werkzaamheden

Leg ook de afspraken met je boekhouder vast
Is administratie doen niet je sterkste kant en neem je hiervoor een boekhouder in de arm? Leg dan contractueel vast welke afspraken er gemaakt worden. Download hiervoor de gratis voorbeeldovereenkomst.
shutterstock_120064627.jpg

Bruikleenovereenkomst

Download de gratis overeenkomst
Dit model dient om vast te leggen welke zaken de gebruiker in bruikleen heeft/krijgt en hoe ermee omgegaan moet worden.
ingrid vledder.JPG

Ik hou niet meer van jou

Wat gebeurt er met je bedrijf als de liefde over is?
Een relatiebreuk is voor iedereen heftig. En voor zelfstandig ondernemers komt er soms nog meer bij kijken dan bij anderen. Want een beëindigde relatie kan ook gevolgen hebben voor jouw bedrijf.
Getoond 1 tot 10 van 45. Er zijn meerdere pagina's.
Voorkom dat je bedrijf uit elkaar valt als jij er (plotseling) niet meer bent. Download het gratis whitepaper voor alle informatie rondom overlijden.
Zorg dat je je zaken op orde hebt en download het gratis whitepaper 'Echtscheiden'. Zo voorkom je dat je bedrijf geschaad wordt als je gaat scheiden.
Neem jij een boekhouder in de arm voor de administratie van jouw bedrijf? Dan is het slim om de exacte afspraken tussen jou en jouw boekhouder vast te leggen in een contract. Download hier gratis een voorbeeldcontract.
Eén service voor antwoorden op vragen zoals: Hoe stel ik een contract op? Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid? Ik krijg niet betaald, wat nu? Hoe zit het met intellectueel eigendom? Gratis voor leden van ZZP Servicedesk

ZZP Servicedesk © 2006-2016. ZZP Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden