De 5 handigste gratis apps voor op vakantie

Van een draagbare dokter tot gratis boeken
Het is zomer en dat betekent dat veel Nederlanders er weer op uit trekken naar warme oorden. Hoewel je met dit weer eigenlijk niet eens het land uit hoeft. Staat er een fijne vakantie naar Frankrijk, Thailand of Italië op je te wachten? Deze gratis apps zijn absolute aanraders als je naar het buitenland vertrekt!

 

1. App de Vakantiedokter

Een heftig gevalletje van voedselvergiftiging, plotselinge uitslag, onverklaarbare jeuk of een nare kwallenbeet. Allemaal dingen die je op vakantie kunnen overkomen. En hoe kom je aan goed doktersadvies als je geen woord Spaans spreekt? Dankzij App de Vakantiedokter van Zilveren Kruis heb je jouw Nederlandssprekende dokter altijd in je broekzak zitten. Je kunt via de app medisch experts gratis om advies vragen. Zelfs foto’s meesturen is mogelijk. De app is ook te gebruiken als je geen klant bent van Zilveren Kruis.
Beschikbaar voor: iOS en Android
 

 

2. Wi-Fi Finder

Als ondernemer stopt het werk nooit, ook niet op vakantie. Misschien moet je nog wat uren aan een klus besteden terwijl je aan de Spaanse Costa ligt of wil je in ieder geval je mail en social accounts kunnen checken. Dat kan flink in de papieren lopen als je gebruikmaakt van mobiele data. De app Wi-Fi Finder helpt je WiFi hotspots te vinden, waar je ook bent. En de app is ook offline te gebruiken.
Beschikbaar voor: iOS en Android
 

3. TripAdvisor

TripAdvisor is jouw persoonlijke reisgids. Je vindt er reviews en informatie over o.a. bezienswaardigheden, hotels, restaurants, activiteiten. Je kunt van 300 steden kaarten downloaden die je offline kunt gebruiken. En je kunt al je vragen over je bestemming stellen op het forum.
Beschikbaar voor: iOS en Android
 
 

4. Google Translate

In het Engels, Duits en Frans kun je je misschien nog wel een beetje redden. Maar wat als je op vakantie bent in Egypte? De app Google Translate biedt uitkomst. De app vertaalt op meerdere manieren. Zo kun je tekst intikken, dan krijg je de vertaling in tekst en in een gesproken versie, zodat je ook weet hoe je het uit moet spreken. Maar je kunt ook de tekst die je vertaald wilt hebben inspreken. En je kunt zelfs een foto van een tekst maken of de tekst met je vinger op het beeldscherm schrijven en deze laten vertalen. 
Beschikbaar voor: iOS en Android
 
 

5. VakantieBieb

Tijdens deze vakantieperiode stelt de bibliotheek een aantal boeken en tijdschriften gratis beschikbaar, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. In deze app kun je boeken downloaden van o.a. Stieg Larsson, Marion Pauw en Nicci French. De e-books zijn in de app te lezen van 1 juni 2015 t/m 31 augustus 2015. Geen gesjouw meer met zware boeken dus. Het enige wat je nodig hebt zijn je telefoon en, niet onbelangrijk, je oplader. Goed om te weten: je kunt de boeken niet op je e-reader zetten. 
Beschikbaar voor: iOS en Android

Lees ook…

7 programma’s die het werken op de computer makkelijker maken

Het werken op de computer kan makkelijker gemaakt worden. Soms zijn de standaardprogramma’s, als word of excel, te ingewikkeld, soms vind je het irritant om meerdere programma’s te moeten openen om een simpel klusje als een artikel te schrijven af te handelen en soms verwacht je gewoon van je computer dat hij met je ‘meedenkt’: aangeeft dat het tijd is om naar bed te gaan bijvoorbeeld. Hier zijn een aantal applicaties om het werken op de computer aangenamer te maken.

4 handige to-do lijstjes apps

Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke zaken vergeet, is het handig om to-do lijstjes bij te houden. Dat hoeft niet meer in je agenda, mailbox of op een briefje. Hier vind je vier handige apps waarmee je uitgebreide en overzichtelijke to-do lijstjes kunt maken.

5 handige auto-apps

Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto.
Zie je in de app-stores door de bomen het bos niet meer? Dit whitepaper staat vol zakelijke apps die ondernemen makkelijker maken. Met gebruikerservaringen van collega-zzp'ers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer