Ik stop ermee!

Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
Dit heb ik besloten. Ik ben gestopt met mezelf kleiner te voelen, ik ben gestopt met mezelf continu te vergelijken met mijn ‘collega's’ en tegen mezelf te zeggen dat ze alles slimmer, beter en mooier aanpakken dan ik. Ik hield mezelf hierdoor klein, kwetsbaar en onzeker. En dat is echt zo raar, want ik ben gewoon goed in mijn vak en dit mag heel ondernemend Nederland weten.

Ik ben heel bang geweest

Sinds ik moeder ben geworden heeft er een wezenlijke verandering bij me plaatsgevonden. In de weken na de bevalling hebben we als jong gezin veel meegemaakt. Ik ben heel bang geweest dat er iets met mij of Noud zou gebeuren en ik heb veel medische complicaties gehad rondom de bevalling. Kortom: het was geen pretje.
 
Er is hierdoor iets wezenlijks veranderd. Ik kan dingen meer in perspectief zien, kan meer genieten en veel beter relativeren. Ik geloof meer in mezelf dan ooit tevoren en daarom heb ik besloten om alle nieuwsbrieven, e-zines en andere communicatie van mijn concullega's de deur uit te doen om me zo volledig te kunnen focussen op wat ik wil binnen mijn bedrijf. Ik wil geen aanbiedingen doen met Early Bird kortingen, ik wil mijn klanten niet 2000 euro korting geven op een jaartraject wanneer ze vandaag beslissen, ik wil mensen niet beloven dat ze in één jaar 100.000 euro kunnen gaan omzetten.
 

Dit ga ik met mijn hele hart doen

Ik wil alleen maar doen waar ik goed in ben en waar ik iedere ochtend mijn bed voor uitkom. Namelijk: ondernemers helpen het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen en ze te laten genieten van hun eigen authentieke manier van ondernemen. En niets anders.
 

Ik heb ballen gekregen

Doordat ik ben gestopt met mezelf klein te maken heb ik ineens ook veel meer ballen. Ik wil bijvoorbeeld al heel lang een keer koffie drinken met Berthold Gunster (de grondlegger van Omdenken). Hij is in veel opzichten mijn inspiratiebron en wat hij doet wil ik ook: in het theater een workshop/lezing met humor gaan combineren om zo heel ondernemend Nederland te laten lachen en te laten nadenken over zichzelf. Dus ik heb gisteren eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en hem een heel leuke mail gestuurd om hem uit te nodigen voor koffie met appeltaart bij mijn favoriete tentje in Utrecht.
 
En jij waar ga jij mee stoppen? Ik ben heel nieuwsgierig! Stuur me gerust een mail om je hart te luchten en te sparren.

 

Lees ook…

Hoe word je een succesvolle ondernemer?

Authentiek ondernemen, onderscheidend zijn, jezelf zijn, puur zijn, uniek zijn: allemaal kreten en begrippen waar je veel over leest en hoort de laatste tijd. En niet voor niets.

Bloggen is voor amateurs!

Bloggen, een begrip dat niet meer weg te denken is uit de hedendaagse internet- en marketingcultuur. Eigenlijk is het niets anders dan jouw kennis op een leuke manier overbrengen op klanten, relaties en prospects.

Wat je als ondernemer kunt leren van de HEMA

Zoals de vaste lezers waarschijnlijk wel weten, ben ik op 22 maart moeder geworden van onze zoon Noud: een prachtvent die het fantastisch doet. Alle clichés zijn waar: ik huil om alles en de hormonen vliegen in de rondte, maar bovenal ben ik een gezegend, trots, gelukkig en blij mens met de mooiste zoon van de hele wereld.
Wil jij je kennis met anderen delen, je collega-zelfstandigen op weg helpen én jezelf profileren? Word een van onze bloggers!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer