Hoe regel ik een vast zakelijk telefoonnummer?

Een aantal opties voor jou als zzp'er
Als bedrijf kom je betrouwbaarder en professioneler over wanneer je een vast telefoonnummer hebt. Dan kun je natuurlijk kiezen voor een vaste lijn, maar dat is niet de handigste optie wanneer je vaak op verschillende locaties werkt. Er zijn ook genoeg andere manieren om een vast zakelijk telefoonnummer te regelen. Een aantal opties.

Skype

Via Skype kun je voordelig aan een vast telefoonnummer komen. Je hebt keuze uit diverse Nederlandse en internationale kengetallen en kunt zelf bepalen wat je telefoonnummer wordt. Je betaalt hiervoor 4,79 euro incl. btw per maand, als je voor 12 maanden vooruitbetaalt. 
Wanneer mensen dit nummer bellen, kun je opnemen via Skype op je laptop of via de app. Als je niet aangemeld bent op Skype, kun je het nummer door laten schakelen naar je mobiele telefoon. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Je kunt ook een voicemail instellen, waarbij je zelf de welkomsboodschap in kunt spreken.
 

Voys

Deze service is vooral gericht op wat grotere bedrijven, maar is ook prima te gebruiken als zelfstandig ondernemer. Je kunt kiezen uit diverse kengetallen, internationale- en 0800- en 0900-nummers, die doorschakelen naar jouw mobiele telefoon. Er worden vier verschillende pakketten aangeboden. Het goedkoopste pakket kost 7 euro per maand plus 25 euro eenmalige kosten. In dit pakket zit o.a. een gepersonaliseerde voicemail.
 

Beleasy

Deze aanbieder biedt alleen servicenummers (088, 085, 0909, 0906, 0900, 0800) aan. Ook deze dienst is meer toegespitst op grotere bedrijven, maar met een basic pakket kun je als zzp’er prima aan de slag. Hierin zitten onder andere een gepersonaliseerde voicemail, doorschakelopties en een melding van jouw openingstijden voor de beller. Het basic pakket kost 25 euro per maand. Heb je meer functionaliteiten nodig, dan zijn er nog twee uitgebreidere en duurdere pakketten beschikbaar.
 

Providers

Je kunt ook een vast nummer aanvragen via je mobiele provider. Deze kan dan worden gekoppeld aan je mobiele telefoon. De kosten en bijkomende diensten verschillen per provider. 

Lees ook…

Telefoonvrees... en wat dan?

Mijn keel knijpt een beetje dicht, mijn hartslag gaat omhoog. De zenuwen gieren alsof ik te veel koffie heb gedronken, maar mijn eerste bak is echt nog maar halverwege. Nou, daar gaan we dan. 0-6, 4-2-3-6....

Wat heb je als zzp’er aan Siri op je iPhone?

Siri was al langere tijd in o.a. het Engels, Frans en Duits beschikbaar op de iPhone. Maar sinds besturingssysteem iOS 8.3 begin april 2015 is verschenen, kun je ook met Siri praten in het Nederlands. En dat biedt jou als zzp’er veel mogelijkheden. Want ineens heb je een Nederlandssprekende personal assistant die allerlei taken voor je uit kan voeren als je zelf even niet op je telefoon kunt kijken. Bijvoorbeeld wanneer je in de auto of op de fiets zit.

Waarom zou jij een grote corporate bellen?

Momenteel is er een enorme omslag bezig. Steeds meer grote bedrijven kiezen voor een samenwerking met een zzp’er. Of beter nog, ze creëren een netwerk van zzp’ers om hen heen om mee samen te werken. Een eenpitter in de verzuimbegeleiding schakelt nu eenmaal een stuk sneller dan een groot en log bedrijf. En hetzelfde geldt voor financieel dienstverleners, HR-ondersteuning en hoveniers. Maar hoe kom jij er als ondernemer nu tussen?
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer