Top 10 best gelezen artikelen van 2015

Naar welke informatie en inspiratie waren zelfstandig ondernemers het meest op zoek in 2015? Een overzicht van de 10 best gelezen artikelen van 2015.

1. In loondienst en werken als zzp’er

Waar moet je aan denken wanneer je in loondienst bent en ook als zelfstandig professional aan de slag wilt? 10 belangrijke vragen die je jezelf dan moet stellen.
 

2. Hoe begin je je eigen foodtruck?

Foodtrucks zijn enorm populair. En veel mensen spelen met de gedachte een eigen rijdende horecagelegenheid te beginnen, zo blijkt uit de populariteit van dit artikel. Dit moet je weten om een eigen foodtruck te beginnen.
 

3. Reiskosten declareren: hoe doe ik dat?

Je maakt reiskosten voor een opdrachtgever. Op welke manier kun je deze terugkrijgen? Er is een aantal opties.
 

4. Welke kosten zijn aftrekbaar?

Mag je de aanschaf van een aktetas of zakelijke kleding van je winst aftrekken? Deze posten zijn aftrekbaar.
 

5. Welk tarief rekenen andere zzp’ers?

Je tarief bepalen kan lastig zijn. Het is daarom handig om te weten wat anderen in jouw branche vragen. Een overzicht van gemiddelde uurtarieven van zelfstandig ondernemers.
 

6. Voor jezelf beginnen naast je baan

Veel mensen in loondienst willen naast hun baan voor zichzelf beginnen. Dat blijkt wel uit het feit dat dit het tweede artikel in de top 10 is over dat onderwerp. In dit artikel vertelt ervaringsdeskundige Jeroen Tabak hoe zzp’en naast je baan in z’n werk gaat.
 

7. Speciale zorgverzekering speelt in op wensen en eisen zzp’er

Een zorgverzekering die zich speciaal richt op zelfstandig ondernemers, daar heeft men wel oren naar. Het artikel verscheen pas eind november op onze website, maar is nu al één van de 10 best gelezen stukken van 2015.
 

8. Zo bepaal je als zzp’er jouw tarief

Een handige berekening laat precies zien wat jij als zelfstandige per uur zou moeten vragen. Komt jouw tarief hiermee overeen?
 

9. Zakelijke rekening openen; een vergelijking

Wat voor zakelijke pakketten bieden de banken aan? En welk pakket past het beste bij jou? Een vergelijking van zakelijke rekeningen.
 

10. Feesten op kosten van de zaak

Zijn alle representatiekosten die je maakt aftrekbaar? En kun je onbeperkt feesten op kosten van de zaak? De antwoorden vind je in dit artikel.

Lees ook…

Acquisitietips voor 2016

Het is jaar is alweer zo goed als voorbij. En ik hoor de potentieel goede voornemens van links en rechts alweer binnendruppelen. Binnen een maand worden de meeste van deze voornemens alweer gedachteloos naar links geschoven, om het over een jaar nog eens te proberen. Ook veel ondernemers doen dit helaas. Daarom van mij, voor jou, een blog met simpele en vooral leuke acquisitietips om volgend jaar jouw klantenbestand te vergroten.

4 tips om goed aan 2016 te beginnen

Als ondernemer ben je waarschijnlijk al druk bezig met de doelen voor 2016. Timemanagement coach Peter van der Niet, van Houthoff trainingen, geeft je vier tips om het jaar zo goed mogelijk te starten.

10 goede voornemens voor zzp'ers

Hoewel er tussen 31 december en 1 januari feitelijk weinig verandert, voelt de eerste dag van het nieuwe jaar toch altijd als een schone lei. Een mooi moment dus om ook op zakelijk vlak wat veranderingen aan te brengen. Deze 10 goede voornemens kunnen jou een (nog) succesvol(ler) nieuw jaar bezorgen.
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer