Zo zorg je dat je vrij blijft als zzp'er

Interview met auteur Irene van Gent
Ze schreef het boek 'Geluk in 8 koppen thee', nadat ze door een burn-out gedwongen moest stoppen met ondernemen. Een reis naar Frankrijk en Italië veranderde haar hele blik op ondernemen en ze vond zichzelf weer terug. In een interview vertelt Irene van Gent over haar boek en hoe je als ondernemer 'vrij' kunt blijven.

 

 

Lees ook…

'Consument is op zoek naar zelfstandig winkeliers'

Er wordt door consumenten steeds meer online gekocht en winkeliers hebben daar last van. Er ontstaat leegstand in de binnenstad van grote steden en zelfstandig winkeliers komen moeilijker aan financiering. Een interview met Remco Feith, binnenstadsmanager van Zutphen. Hij denkt dat de consument nog steeds op zoek is naar unieke winkels van zelfstandig ondernemers en pleit voor citymarketing.

Voor jezelf beginnen naast je baan

Voor jezelf beginnen is een sprong in het diepe. Veel zzp’ers maken de stap dan ook terwijl ze nog een vaste baan hebben. Maar kun je jezelf dan wel helemaal wijden aan je onderneming? ZZP Servicedesk vroeg het een zelfstandig financieel adviseur, die sinds mei 2015 volledig zzp’er is. “Het is een gespreid bedje van waaruit je begint.”

4 mobiele tools voor je urenregistratie

Het is misschien wel het minst favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemen: je uren bijhouden. Het kost veel tijd om in Excel het overzicht terug te halen van de afgelopen periode. Toch is het de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken.
Je hebt het niet alleen druk met opdrachten. Ook administratie, acquisitie en netwerken vraagt een hoop tijd. Tel daar de mailtjes en telefoontjes tussendoor bij op en je komt uren tekort. Dit whitepaper biedt oplossingen om georganiseerd door het leven te gaan.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer