De agenda van tekstschrijver Niobe Moen

Rijden, typen en mailen
Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp'ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda's van zelfstandig professionals. Dit keer de agenda van tekstschrijver Niobe Moen.
06:45 - Als de wekker gaat, betekent dat gelijk actie: opstaan, douchen, kinderen aankleden, samen ontbijten, broodtrommels maken en rugtasjes vullen.
 
08:10 – We springen op de fiets naar school en ik zeg mijn meisjes daar gedag. Als de school straks weer uitgaat, haalt opa ze op.
 
08:35 – Bij terugkomst zet ik koffie, maak ik de houtkachel aan, klap mijn laptop open en begin meteen. Ik schrijf een voorwoord en toelichting voor een eenmalig tijdschrift, uit naam van mijn opdrachtgever. Het is even puzzelen en zoeken naar de juiste boodschap, maar uiteindelijk klopt het, van de eerste letter tot de laatste punt. Lekker moment.
 
11:00 – Tijd voor mailtjes. Ik verstuur het voorwoord, mail een aantal artikelideeën naar een andere opdrachtgever en beantwoord een uitnodiging voor een lancering van een tijdschrift.  En ik doe een rondje sociale media en scan online krantenkoppen.
 
11:35 – Ik bel mijn contact bij een agrarisch bedrijf, omdat ik benieuwd ben of ze zich kunnen vinden in de aangeleverde teksten voor twee folders en een brief. En dat is gelukkig zo. Ik noteer een paar kleine wijzigingen en beloof die vandaag nog toe te voegen.
 
11:45 – Ik pak mijn spullen en stap in de auto naar Amsterdam voor een lunch met een zzp-collega. Ik heb hem ooit geïnterviewd en sindsdien lunchen we regelmatig om bij te praten. En leuk: sinds kort doen we samen ook een project waarbij ik zijn (zakelijke) relaties interview voor testimonials voor blogs, folder en site.
 
14:35 – Op de terugweg rijd ik langs m’n boekhouder om er een map bankafschriften en bonnen voor de btw-aangifte af te leveren. Ik ben elke keer weer oprecht blij dat hij dit afhandelt (en ik niet).

15:05 - Terug op het honk waar een mailtje over een factuur even aandacht vraagt.
 
15: 20 – Ik voeg de laatste wijzigingen toe aan de teksten voor het bedrijf dat ik vanochtend belde en lees het nog een keer met een scherpe blik en een rode pen in de aanslag door. Dan verstuur ik de definitieve versie.
 
15:55 – Morgen werk ik als freelance redacteur op de redactie van een groot weekblad. Ontzettend leuk om als zzp’er ook collega’s te hebben en aan gezamenlijke doelen te werken. Ik zoek alvast leuke artikelideeën en bedenk waar ik morgen over schrijf.

16: 35 – Laatste klusje van de dag: ik surf naar wat sites van ontwerpers die me op weg kunnen helpen met m’n site. En o ja, op de valreep werk ik ook nog mijn urenregistratie bij. 
 
17:20 – Frisse lucht, dat heb ik nodig. Ik besluit mijn hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje rennen. Even de wind door m’n gedachten!
 
18:15 – Snel douchen, voordat de kinderen zo thuiskomen. Als ze een kwartiertje later thuis zijn, kletsen we de dag door en niet veel later begint het naar-bed-brengen-ritueel.
 
20:20 – Met een schuin oog zie ik mijn smartphone oplichten. Ik beantwoord nog even dit mailtje en ga dan offline. Morgen weer een dag.  

Meer weten over Niobe? Bekijk haar profiel. 
 

Lees ook…

Van VAR naar voorbeeldovereenkomst

De VAR is verdwenen: sinds 1 mei 2016 is de oude regeling vervangen door de nieuwe wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Wat betekent dit voor jou als zzp’er? De veranderingen op een rij.

Wat is een gageverklaring?

Als je als artiest of beroepssporter een vergoeding krijgt voor je optreden moet je dit opgeven bij de Belastingdienst. Dit kun je doen via een gageverklaring. Dit is een door de Belastingdienst verplicht formulier om te kunnen zien wanneer je hoeveel geld hebt gekregen en welk deel daarvan belast moet worden.

Top 10 best gelezen artikelen van 2015

Naar welke informatie en inspiratie waren zelfstandig ondernemers het meest op zoek in 2015? Een overzicht van de 10 best gelezen artikelen van 2015.
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer