Next level sales voor beginners

Blog van Helma Lensen-Aertssen
Verkopen 2.0, Sales 3.0, Next Level Sales, de mooiste termen vliegen je altijd om de oren als je gaat zoeken naar trainingen of cursussen om te leren hoe je gemakkelijker aan nieuwe klanten kan komen. Allemaal mooie termen voor een en dezelfde bezigheid: leren luisteren. Elke salestraining die jou wat anders leert is bij voorbaat al geen goede training.
Zo, in één alinea de kern van een hele blog weten te vangen (en waarschijnlijk een heleboel ‘salestrainers’ weten te beledigen). Maar het is wel zo. Mooie scripts, gesprekstechnieken, acquisitiestrategieën. Alles valt of staat met luisteren. Iets wat veel ondernemers niet meer doen. Ze zijn voornamelijk bezig met leren vertellen wat ze doen. Een elevator pitch, een propositie, hoe je het ook wil noemen. Het is gebaseerd op vertellen wat jij doet. Ongeacht of de ander het interessant vindt om naar te luisteren.


Iedereen als prospect

Niet lang geleden liep ik op een netwerkevenement waar ik een man tegenkwam die bij een industrieel bedrijf werkt. Aardige man met een enorm hart voor de zaak. Hij heeft daar een commerciële functie en was op de beurs om nieuwe prospects te ontmoeten. Hij vertelde mij dat de kunst van netwerken is om iedereen als een prospect te zien, dat heeft hij ooit tijdens een heel dure training geleerd. En zo zag hij mij dus ook als een prospect. Hij lanceerde dan ook gelijk een compleet verhaal over het bedrijf, wat ze doen en waarom ik zaken met hen moest gaan doen. Nog voordat hij wist wie ik ben of wat ik doe. Het enige wat hij wist was mijn naam en dat ik de directeur bij Goacid ben.


Echt luisteren

Alle serieuze verkooptermen ten spijt, het is helemaal niet zo moeilijk om jouw volgende klant te vinden. Het enige wat je moet doen is de juiste vragen stellen en luisteren, maar dan ook echt luisteren, naar wat de ander te vertellen heeft. Als deze man na een (heel korte) introductie eerst een open vraag had gesteld dan had ik hem wellicht al direct naar de volgende persoon kunnen doorsturen. Eentje waar hij wél een kans had gehad om een vruchtbare relatie mee op te bouwen. Nu was hij dik drie kwartier kwijt aan iemand die niet eens marginaal binnen de doelgroep valt. Voor de beperkte duur van een netwerkevenement lijkt me dat echt zonde van de tijd.
 
Luisteren wordt ons al van jongs af aan aangeleerd. Helaas lijken er maar weinig mensen echt goed in te zijn. De meeste mensen vullen voor zichzelf al in wat ze dénken dat de ander zal gaan zeggen en stellen daarom vaak al niet eens meer de vraag. Dit geldt niet alleen voor de potentieel nieuwe klanten, maar ook bij bestaande klanten en voormalig klanten wordt dit gedaan. Zonde, want vooral de laatste twee groepen kunnen jou op korte termijn veel leuke nieuwe opdrachten opleveren. En dat zonder het aanschaffen van dure databases, inhuren van acquisitie strategen of callcenters. Gewoon door het stellen van de juiste vraag en écht luisteren naar het antwoord.

Lees ook…

Nieuwe bedrijfsauto nodig?

Financial lease is net als een hypotheek op je koophuis. ‘Jij bent de eigenaar en betaalt aflossing en rente. De auto is het onderpand,’ zegt Henri Greven, directeur van Finalease. Hij vertelt waarom deze vorm van leasen interessant voor jou als zzp’er kan zijn.

Hoe word ik zzp'er?

Nederland telt veel zzp’ers; begin 2018 waren het er 1.162.562. Een deel is zelfstandig gaan ondernemen vanwege de vrijheden die het biedt, een deel uit noodzaak. Wat jouw reden ook is, voor je van start gaat is er een aantal dingen dat je moet weten. Hier een overzichtje:

5 tips voor een snelle en gezonde maaltijd

Iedere ondernemer kent dat wel… Je hebt het druk, er ligt nog veel werk en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar je wilt wel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Je weet immers dat gezond eten ervoor zorgt dat je je werk nog lang en met veel energie kunt uitvoeren. De illusie bestaat nog steeds dat het lang duurt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar dat is dus echt niet zo.
Een overeenkomst van opdracht is een schriftelijke overeenkomst waarin twee partijen vastleggen dat de opdrachtnemer een opdracht uitvoert voor de opdrachtgever. Download nu in MijnZZP.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer