Starten door overname!

Genoeg bedrijven te koop - zo pak je het aan
Door de vergrijzing neemt het aantal ondernemers dat wil stoppen toe. Zij willen hun bedrijf graag overdragen – het liefst verkopen. Iets voor jou? Verdiep je dan eens in hoe dat werkt, een overname.
Waarom starten vanaf nul als je misschien ook een bestaand bedrijf(je) kunt overnemen? Dat heeft veel voordelen. Je kunt verder bouwen op wat je voorganger heeft neergezet. Je neemt zijn of haar klantenkring over, de reputatie en vaak ook een pand en/of bedrijfsmiddelen. Meestal wordt daarnaast een deel van de kennis overgedragen. Heel handig om een goede ‘start’ te maken als ondernemer. Tamara van Asseldonk-Haan (37) kan erover meepraten. Samen met haar man Patric (43) nam ze in 2004 restaurant Hertog Jan in Veghel over.
 
 
 
 

Lees ook…

Geldt de meldplicht datalekken ook voor zzp'ers?

De meldplicht datalekken geldt sinds 1 januari 2016. Dit houdt in dat alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken, melding moeten doen van ernstige datalekken. Als jij als zzp’er persoonsgegevens verwerkt voor jouw onderneming, geldt deze meldplicht dus ook voor jou.

Geen VAR meer, wat betekent het precies?

De VAR is 'hot topic' in het zzp-landschap, vooral omdat er veel verwarring over heerst. Wat is dit jaar precies veranderd en wat betekent dat voor jou? Experts Martijn Pennekamp (Ikwordzzper) en Paul den Ronden (Tentoo) schuiven aan tafel en leggen de situatie uit.

10 geheimen van WhatsApp

Iedereen kent de chatservice WhatsApp wel. Maar weet je ook dat je deze app veel meer kunt personaliseren dan je nu waarschijnlijk doet? Zo kun je onder andere de leesbevestiging uitzetten en kun je het dataverbruik fors verminderen.
VrijeStijl magazine staat vol met inspirerende en entertainende verhalen voor zelfstandig ondernemers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer