De agenda van businesscoach Anke Verbruggen

Combineren van zzp'erschap en moederschap
Heb je vaak het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En vraag je je af hoe collega-zzp'ers hun tijd indelen? ZZP Servicedesk geeft je een kijkje in de agenda's van zelfstandig professionals. Ditmaal vertelt Anke Verbruggen, sparringpartner voor vrouwelijke ondernemers, hoe haar dag eruit ziet.
6.30: Ik word wakker van mijn zoontje van 8 maanden. We staan op, hij krijgt de fles en daarna probeer ik te ontbijten, terwijl hij als een malle alles uit de kasten aan het trekken is.
 
7.45: Oma is er! Wat een luxe om oppas aan huis te hebben. Om 8.15 uur zit ik op mijn werkkamer: heerlijk, de hele werkdag nog voor me.
 
8.15-8.20: Het liefst begin ik de dag met vijf minuten meditatie. Ik heb namelijk altijd het gevoel dat ik achterloop en wil 1001 dingen doen op een dag. Dat kan niet en door de meditatie begin ik veel relaxter aan mijn werkdag.
Na het mediteren neem ik de tijd om te bekijken wat ik die dag ga doen (nog voordat ik mijn mail of Facebook open) en deel ik mijn agenda op in blokken. Ik begin expres met taken die concentratie vergen of die mijn bedrijf verder helpen. De reactieve taken of taken met een korte aandachtsspanne (mail, social media) plan ik in de middag. En natuurlijk de goeie ouwe truc: eerst de dingen waar ik tegenop zie.
 
9.45 – 10.00: Koffietijd! Dat heb ik echt moeten leren. Ik probeer iedere dag een koffie- en lunchpauze in te lassen. Gelukkig ben ik heel gedisciplineerd, dus na 15 minuten kletsen met mijn moeder en knuffelen met mijn zoontje vertrek ik met mijn tweede bakkie naar de werkkamer.
 
10.00 – 12.30: Ik zit in een heerlijke flow: momenteel ben ik met zoveel leuke dingen bezig. Naast het face-to-face coachen van klanten doe ik heel veel online. Momenteel ben ik met een challenge bezig om vrouwelijke ondernemers te helpen bij het bereiken van hun doelstellingen. Veel werk, maar zo leuk! En ik bereid het webinar voor dat ik volgende week gratis geef over hoe je een stevig businessfundament bouwt.
Maart, april en mei staan veel op het online programma, omdat dit de maanden zijn waarin ondernemers volop aan het bouwen zijn aan hun bedrijf. Als ondernemerscoach zijn dit dé momenten om kennis te delen. Betekent wel dat ik af en toe stress heb: so much to do, so little time!
 
14.30: Met gezonde tegenzin zit ik in de trein op weg naar mijn boekhoudster. De belastingaangifte komt er weer aan. Met mijn ordner in een grote AH-shopper loop ik door het zonnige Amsterdam Sciencepark naar haar kantoor. Ik neem mijn administratie heel serieus, maar ik ben toch altijd bang dat ik iets groots over het hoofd zie. Mijn lieve boekhoudster, Jos, stelt me gerust: ze gaat ermee aan de slag en het komt goed.
 
16.30: Met een lege shopper en een goed gevoel zit ik weer in de trein terug: zo fijn om juist die dingen aan te pakken waar je het meest tegenop ziet!
 
17.00: Oma gaat naar huis. Ik moet even omschakelen, maar als ik eenmaal op de grond ‘tjoeke tjoeke’ zit te spelen, is dat ook het enige waar ik nog mee bezig ben. Morgen weer een dag!
 

Lees ook…

De 4 o’s van acquisitie

We zijn de drie r-en ongetwijfeld allemaal al eens ergens tegengekomen. Rust, reinheid en regelmaat. Ze worden niet alleen fanatiek gehanteerd in de verschillende opvoedboeken voor kinderen, maar er wordt ook steevast op teruggegrepen wanneer je even niet lekker in je vel zit.

5 tips om van sporten een gewoonte te maken

Iedere ondernemer moet prioriteiten stellen. Vaak komt werk op één, omdat er toch geld verdiend moet worden. Sporten (en gezond eten) wil er dan nog wel eens bij inschieten. Maar bedenk jezelf eens hoe energiek je je voelt na het sporten. Door regelmatig te sporten heb je meer energie en kun je dus ook met veel meer energie aan je bedrijf werken.

Word onderdeel van ons ondernemerspanel!

De zelfstandig ondernemers in onze community zijn 'vrij, maar niet alleen'. Om contact te houden met onze doelgroep en naar jullie vragen, opmerkingen en andere feedback te luisteren, hebben we een ondernemerspanel opgezet. Vind jij het belangrijk om jouw mening te delen met ons? Meld je dan direct aan!
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer