Help! Van VAR naar DBA

Bekijk de talkshow over het verdwijnen van de VAR
De VAR is verdwenen en daar is de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) voor in de plaats gekomen. Deze verandering zorgt voor veel verwarring. Maakt deze nieuwe regeling jouw leven als zzp'er nu juist makkelijker of krijg je veel administratieve rompslomp voor je kiezen?

In VrijeStijl magazine praten experts Martijn Pennekamp (Ikwordzzper) en Paul den Ronden (Tentoo) over de gevolgen van het verdwijnen van de VAR.

 

Lees ook…

Van VAR naar voorbeeldovereenkomst

De VAR is verdwenen: sinds 1 mei 2016 is de oude regeling vervangen door de nieuwe wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Wat betekent dit voor jou als zzp’er? De veranderingen op een rij.

'Vakmanschap moet je onderhouden'

Als je denkt aan een zelfstandig ondernemer, denk je al snel aan iemand achter een laptop. Maar zzp'ers zijn niet over één kam te scheren. Johan Veurink besteedt zijn tijd bijvoorbeeld vaker tussen de paarden dan achter de computer.

VAR is verleden tijd

Na maanden van onduidelijkheid is het zo ver: de Eerste Kamer heeft op dinsdag 2 februari de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) goedgekeurd. Deze nieuwe regeling voor zzp’ers die de VAR-verklaring heeft vervangen, is ingegaan op 1 mei 2016.
De eerste editie van VrijeStijl Magazine van 2016 staat in het teken van Marketing & Verkoop en staat vol met interviews, inspirerende verhalen en tips op het gebied van marketing en sales.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer