Vier tools voor een veilige werkplek

Zo bescherm je jezelf en je bedrijf
Veel zelfstandig professionals kiezen ervoor om vanuit huis te werken, sommigen huren liever een externe ruimte om bijvoorbeeld ook klanten te ontvangen. Waar vandaan je ook werkt; je moet ervoor zorgen dat die ruimte (be)veilig(d) is en de kans op inbraak of een overval zo klein mogelijk maken. Het gaat tenslotte om je eigen veiligheid!

1. Spotlight

Intelligente verlichting is een vrij simpele oplossing om dieven en inbrekers af te schrikken. Je koppelt sensoren aan je (bestaande) lampen, waardoor ze oplichten als er iemand onderdoor loopt. Wanneer iemand kwaad in de zin heeft, komt hij letterlijk in de spotlight te staan, iets wat hij natuurlijk niet wil. Ook omstanders worden alert als er ineens een lamp aanspringt. De overige tijd worden de lampen gedimd. Daardoor geven ze nog wel licht, maar verbruiken ze minder energie. Tvilight ontwikkelt slimme straatverlichting. Hier kun je voor 220 euro een sensor aanschaffen.
 

2. Rood licht

Het is handig om een gadget te hebben voor noodgevallen. Een waarschuwingslamp is hiervoor een goedkopere oplossing. Stel: je hoort inbrekers beneden je kantoor of huis betreden, terwijl jij boven je pyjama aantrekt, dan gooi je deze lamp naar buiten. Deze zal onmiddelijk de aandacht trekken, omdat hij felrood oplicht. De lamp heeft tien programma’s die zijn voorgeprogrammeerd, waardoor hij vanzelf de juiste code afgeeft. De lamp kan extreme temperaturen weerstaan, is waterdicht en is tot op vijftien kilometer zichtbaar. De waarschuwingslamp is bij Avantius beschikbaar voor 15,88 euro.
 

3. Live meekijken  

Je zal er misschien als zzp’er niet snel aan denken, maar een camerasysteem kan handig zijn. Vooral als je kostbare apparatuur op je werkplek hebt staan, zoals computers, tablets, foto-/videocamera, ect. Bestuurbare camerasystemen heb je in verschillende prijsklassen, vormen en maten. Je hangt het aantal gewenste camera’s op en koppelt deze aan een videorecorder. Zo kun je live bekijken wat er op je werkplek gebeurt. Werk je vanuit huis? Dan wil je misschien meerdere camera’s ophangen voor een volledig overzicht. Bij Spywebshop kun je vanaf 150 euro een camera aanschaffen. Hoe uitgebreider je je systeem wil hebben, hoe duurder het wordt.
 

4. EHBO

Afhankelijk van wat voor werk je doet, loop je meer of minder risico op ongelukken. Daarom moet je een bedrijfshulpverleningskoffer (BHV) op je werkplek hebben. De koffer moet op een bereikbare plek worden bewaard. EHBO-koffer.nl biedt de koffers aan voor 42,50 euro. Deze zijn goedgekeurd door het Oranje Kruis.
 

Lees ook…

Je boekhouding in de cloud. Hoe veilig is dat?

Steeds meer zzp’ers gaan voor de gemakken van het online boekhouden. Ze delen hun gegevens met hun accountant in de cloud. Maar hoe veilig is die cloud nu eigenlijk?

Hoe word ik zzp’er in de beveiliging?

Je kunt niet zomaar een bedrijf opstarten in de beveiligingssector. Je moet een aantal vergunningen aanvragen en er zijn beroepseisen waaraan je moet voldoen. Wat heb je allemaal nodig om een beveiligingsbedrijf op te richten?
Veel zzp'ers staan niet stil bij risico's die je als ondernemer kan oplopen. Wat als er wordt ingebroken, of je wordt gehackt? Lees tips en verhalen van ondernemers in de nieuwste VrijeStijl!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer