Wanneer zijn mijn studiekosten aftrekbaar?

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
Hoe zorg je ervoor dat een opdrachtgever juist voor jouw diensten als zzp’er kiest? Dat doe je door onderscheidend te blijven binnen je vakgebied. Een manier daarvoor is om jezelf regelmatig te laten bijscholen. Goed nieuws: een groot deel van je studiekosten is aftrekbaar!

 

 

Vooral als je al wat langer in het vak zit, is het slim om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, innovaties en eventueel veranderende wet- en regelgeving. Zo kun jij je werk beter doen en blijf je onderscheidend binnen jouw gebied van expertise. Dit kun je doen door het volgen van een cursus, training of opleiding. Je kunt in veel van deze gevallen ook gemaakte kosten aftrekken van je winst aan het einde van het jaar.

Lees het volledige artikel in VrijeStijl magazine! 

Lees ook…

Tips om klanten te werven via LinkedIn

Elke zzp’er moet jaarlijks genoeg opdrachtgevers binnenhalen om aangemerkt te worden als ondernemer door de Belastingdienst. Daarnaast moet je natuurlijk ook gewoon voor brood op de plank zorgen. Er zijn veel opties om opdrachtgevers te werven, maar heb je al eens gedacht aan LinkedIn?

De regels als je een eigen cateringbedrijf wilt opstarten

Droom jij ervan als cateraar je kook- en bakkunsten te delen met de rest van Nederland? Dat kan natuurlijk. Maar aan het starten van een eigen bedrijf in de catering zijn regels verbonden.

'Mijn klanten zijn eraan gewend dat ik in sportkleding aankom voor een meeting'

Francien Regelink (29) rent letterlijk en figuurlijk al bloggend de hele wereld over. Ze werkte nog voor het internationaal bekende sportmerk Nike toen ze in 2012 haar eigen hardloopblog startte – Girls Love 2 Run. Inmiddels verdient ze daar als zelfstandig ondernemer haar brood mee. Sporten is voor Francien een echte must. Daarom vroeg de redactie haar naar haar drie favoriete sportoutfits en deelt ze daarnaast twee gadgets die bij haar training niet mogen ontbreken.
Hoe vind je opdrachtgevers via LinkedIn? Welke studie studiekosten kun je wel of niet aftrekken? En hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Antwoorden lees je in het nieuwe VrijeStijl Magazine!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer