Achteraf betalen grootste voordeel NS-Business Card

Zzp’ers kunnen nog meer voordeel halen uit de NS-Business Card, blijkt uit onderzoek
Zzp’ers zijn blij met het gemak van de NS-Business Card, blijkt uit een enquête van markt-onderzoeksbureau MetrixLab. Toch laten ze nog veel functies ongebruikt.
De NS-Business Card werd door NS ingevoerd om het zakelijk gebruik van het openbaar vervoer van deur-tot-deur gemakkelijker te maken. Met de kaart (gratis verkrijgbaar voor wie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) kun je gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer: trein, bus en metro, maar ook OV-fiets, Greenwheels en taxi. 
Een belangrijk verschil met de gewone OV-chipkaart is dat je op deze kaart geen saldo hoeft te laden. De betaling gebeurt achteraf, waarbij alle ritten op één factuur op een rijtje zijn gezet.
 

‘Reizen wanneer het me uitkomt’

De kaart geeft toegang tot alle vormen van openbaar vervoer en dat gebruiksgemak is een belang-rijke reden voor zzp’ers om de kaart aan te vragen, blijkt uit de enquête. ’Als zelfstandige is het gemakkelijk om de trein te kunnen nemen, wanneer het me uitkomt,’ aldus een zzp’er. Een ander vindt de kaart handig om op zak te hebben voor ’als je strandt met de auto, en je in dat geval verder kunt reizen met de trein, OV-fiets of leenauto’.

 

‘Geen gedoe met opwaarderen’

Dat je met de NS-Business Card achteraf betaalt is het grootste voordeel, blijkt uit de reacties. ’Handig om achteraf te kunnen betalen en je niet druk te hoeven maken of er genoeg geld op staat,’ aldus een van de zzp’ers. Een ander zegt over de kaart: ‘Makkelijk, geen gedoe met opwaarderen, klantvriendelijk in gebruik.’ 
Vooral de overzichtelijke factuur voor alle OV-diensten is een pluspunt. ‘Duidelijk de gemaakte reizen op een rijtje en duidelijke factuur,’ aldus een actieve gebruiker.
 

Onbekende extra’s

Toch laten ook de actieve gebruikers nog veel mogelijkheden liggen. Een op de drie gebruikers weet niet dat je met de kaart ook een OV-fiets of Greenwheels-auto kunt huren, zonder daarvoor een abonnement af te hoeven sluiten. Ook de korting op de parkeertarieven bij P+R-terreinen (interessant voor wie met de auto naar het station rijdt en daar overstapt op de trein) is bij veel zzp’ers niet bekend. Bijna 75% van de gebruikers weet niet dat je met de kaart ook internationale treinreizen kunt boeken.
 

Verbeterpunten

De belangrijkste vraag voor NS is hoe het gebruik van de NS-Business Card verder te verbeteren. Gebruikers zelf opperen de mogelijkheid om bestaande abonnementen op de NS-Business Card over te zetten. Zij weten niet altijd dat er al verschillende abonnementen bestaan die op de NS-Business Card gezet kunnen worden. Sommige zzp’ers die de kaart al hebben maar nog niet gebruiken, geven aan met extra aanbiedingen over de streep getrokken te kunnen worden.
Het onderzoek werd afgenomen in de week van 21 maart 2016 onder 454 bezitters van een NS-Business Card. In het onderzoek werd ondernemers uit het MKB apart gevraagd naar hun bevindingen. De resultaten daarvan vind je op MKB Servicedesk. Meer informatie over de NS-Business Card vind je hier.
 

Lees ook…

Meer OV voor de ZZP: zo reis je vaker met de trein

Je wéét dat het beter is voor het milieu om met het openbaar vervoer te reizen, in plaats van met de auto. En je weet ook dat je op die manier meer beweging krijgt, wat goed is voor jóu. Maar als je ’s morgens de deur uit gaat, grijp je toch weer naar je autosleutels, omdat het net even gemakkelijker is. Hoe zorg je ervoor dat je vaker de trein en fiets pakt?

Ga in de dubbeldekker altijd bovenin zitten

Reistijd wordt werktijd. Door slim te werken en handig te plannen, schroef je je aantal werk-uren omhoog en krijg je meer gedaan. Deze tips helpen je om je reistijd in de trein maximaal te benutten. Tip 6 is misschien wel de belangrijkste!

Hoe boek je reiskosten in je administratie?

Je administratie bijhouden is voor de meeste zzp’ers niet echt hun hobby. Reiskosten zorgen vaak voor extra hoofdbrekens. Hoe boek je die reiskosten precies in in je administratie?

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer