Voorkom een belastingtegenvaller: check je voorlopige aanslag

Advertorial
Veel ondernemers krijgen ‘m binnenkort in de bus: de voorlopige aanslag 2017. Heb jij hem al? Controleer hem dan goed. Zéker als je gebruik maakt van aftrekposten. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

 

Voorkom dat je moet bijbetalen

Je voorlopige aanslag 2017 is een schatting van hoeveel belasting je komend jaar moet betalen. Gebaseerd op het inkomen dat jij zelf hebt doorgegeven. Heb je daarbij rekening gehouden met aftrekposten, zoals de ondernemersaftrek? Check dan nog even goed of je daar écht recht op hebt. Want blijkt dat achteraf niet zo te zijn? Dan moet je bijbetalen. En dat kan om duizenden euro’s gaan.
 

Check het direct

Wil jij geen gedoe achteraf? Check dan nu waar je recht op hebt, met de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Snel, eenvoudig en anoniem. De OndernemersCheck vertelt je of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Belangrijk, want dát bepaalt of je recht hebt op aftrekposten.
 
Trouwens, ook als je níet had gerekend op ondernemersaftrek is de OndernemersCheck doen een goed idee. Want mogelijk heb je er wel recht op. Dat kan dan weer behoorlijk meevallen. Check het direct even, dan weet je hoe het zit.
 
Voorkom een belastingtegenvaller – in 3 stappen
Stap 1 Bekijk je voorlopige aanslag - Bij ‘Inkomen uit werk en woning’ zie je op welk inkomen de voorlopige aanslag is gebaseerd. En of er rekening is gehouden met ondernemersaftrek.

Stap 2 Doe de OndernemersCheck – Beantwoord maximaal 20 vragen over jouw situatie. En je weet precies op welke aftrekposten je werkelijk kunt rekenen.

Stap 3 Pas je inkomen aan – Toch geen recht op aftrekposten? Terwijl ze wel op je voorlopige aanslag staan? Pas je inkomen dan aan. Dat kan via Mijn Belastingdienst, met het formulier ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag’.

 

Dit artikel is opgesteld in opdracht van de Belastingdienst

Lees ook…

Misverstand: ‘Elke ondernemer krijgt ondernemersaftrek’

Aftrekposten voor ondernemers zijn een mooi steuntje in de rug. Maar niet iedere zzp'er heeft er zomaar recht op. Wanneer wel? Daarover bestaan nogal wat misverstanden. Zorg dat je weet hoe het wél zit.

Weinig omzet? Check je recht op aftrekposten!

Als zzp’er werk je hard voor je bedrijf, maar een goede omzet is niet vanzelfsprekend. Zeker als je net bent gestart. Maar blijft je omzet laag? Dan kán dat gevolgen hebben voor de aftrekposten. Hier lees je hoe dat zit.

Check: heb jij ook dit jaar weer recht op aftrekposten?

4 op de 10 ondernemers heeft niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder startende ondernemers die zelf hun belastingaangifte doen.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer