Wat is nou hipper? Vloggen of gevlogd worden?

Heb je een verhaal te vertellen? Doe het in beeld
Tja, het is geen Shakespeare maar wel eentje om over na te denken. Hoeveel zelfstandigen schrijven niet een boek, vertellen een verhaal, willen gelezen of gehoord worden. Als je dan eenmaal je verhaal op papier hebt staan dan is het nog zaak om gehoord te worden. Je wil graag dat je klanten je gaan vinden. Maar dat valt lang niet altijd mee. Dat weet ik maar al te goed. Maar heb je er al eens over nagedacht iemand anders jouw te laten helpen jouw verhaal te vertellen? 'Gevlogd' worden is hipper dan hip!

Een jaar lang opgesloten op een zolderkamer

Eind 2017 heb ik mijn eerste boek uitgegeven. Wat een klus! Zo voelde het niet alleen. Zo was het echt. Mijn kinderen (en ik heb er vier) kwamen om de beurt naar boven om te vragen hoe het met papa ging. "Pap, Is je boek al af?" Ik dacht af en toe dat ik er gek van werd. Om dan nog maar niet te spreken over de gedachte dat alles wat ik in mijn boek opschreef alweer achterhaald zou zijn op het moment van uitkomen. Want als echte online ondernemer was dat natuurlijk wel mijn angst. Maar gelukkig vallen de eerste recensies mee. Niet te bescheiden. Ze zijn goed. Het boek Toptrends voor ondernemers - van trend naar toepassing, wordt goed ontvangen. Ik merk dat veel ondernemers en vooral ook managers en marketingteams er hun voordeel mee doen. En dat is tof! 

Na de uitgave van het boek komt het aan op het vertellen van het verhaal. Lezinge, workshops, trainingen en ga zo maar door. Een leuke, maar ook tijdrovende business. Dat herken je wellicht wel in je eigen bedrijf.

Tijd voor een hack-> kijk of jij 'gevlogd' kunt worden

Vloggen is helemaal hot, dat weet iedereen. Maar gevlogd worden is nog veel toffer! Denk er maar eens over na! Jij hebt een leuk verhaal en wellicht een heel interessant netwerk, maar je kunt niet vloggen. Stel je nou eens voor dat jij iemand in je netwerk hebt die heel goed kan vloggen en jouw verhaal interessant vindt. Misschien kunnen jullie elkaar wel helpen? Heb jij iets dat je voor een ander kunt doen? Geef dat dan terug en werk samen!  

Jelly Dryver Podcast

Via een boekenactie op Frankwatching.nl kwam ik in contact met ondernemer Jelle Drijver. Hij is al jarenlang spreker, vlogger en acteur en maakte tot voorkort de podcasts voor Frankwatching. Hij had een exemplaar van mijn boek gekregen en via Twitter maakte we de afspraak om samen een vlog op te nemen. In de oude wereld zou je het ook nog een podcast mogen noemen, maar goed, het gaat even om het idee. 

We hebben in Utrecht afgesproken. Jelle en zijn camera kwamen langs en we hadden echt een gave ochtend. Benieuwd naar het resultaat? 

Lees je liever rustig het hele gesprek na? Dat kan natuurlijk op www.jelledrijver.nl/willem 

Kortom vloggen of gevlogd worden? Hoe spannend het ook is om de controle aan iemand anders te geven. Het levert je wel een hack en deelbare content op! Who's next?

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer