Hoe ervaar jij de regeldruk?

Kamerleden willen weten hoe (zelfstandig) ondernemers regeldruk ervaren
Het terugdringen en verbeteren van regels bespaart ondernemers en bedrijven tijd en geld. Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) willen weten hoe de regeldruk nu wordt ervaren en wat er beter kan. Daarom heeft de commissie ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), zzp’ers en starters opgeroepen om hun ervaringen te delen.


Ervaringen met regeldruk?

De Kamerleden van de commissie EZK zijn benieuwd naar ervaringen. Hoeveel tijd ben je als (zelfstandig) ondernemer in de praktijk kwijt door bestaande en nieuwe regels? Ben je als ondernemer bekend met initiatieven van de overheid om de regeldruk te verminderen, zoals de mkb-toets? Of heb je zelf wellicht suggesties om de regeldruk te verminderen of te verbeteren? 
 

Vergadering

Op donderdag 1 november 2018 vergadert de commissie EZK met staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) over regeldruk voor ondernemers. Ervaringen met de uitwerking van regels zijn waardevolle achtergrondinformatie voor de Kamerleden bij deze vergadering. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, zzp’ers en starters hebben hun ervaringen gedeeld via een enquête. De resultaten zijn gepubliceerd op de website van de Tweede Kamer. 

Lees ook…

Prinsjesdag 2018: wat betekent dit voor jou als zzp'er?

In de miljoenennota staan de plannen van het kabinet voor het volgende jaar en hoe deze plannen worden bekostigd. Volgens minister van financiën Wopke Hoekstra gaat het op dit moment goed met de economie en overheidsfinanciën in Nederland. Het kabinet heeft een begroting gepresenteerd “die Nederland sterker, veiliger en welvarender maakt” en die het land “voorbereidt op de toekomst”. Dit zijn de kabinetsplannen die relevant zijn voor jou als zzp'er.

Duidelijkheid voor zzp’er uitgesteld

Als zzp’er ben je vrij, onafhankelijk en kies je voor zelfstandigheid. Toch voelt het kabinet zich genoodzaakt duidelijke regels op te stellen voor de zzp-markt. Begin oktober 2017 werd het regeerakkoord gepresenteerd, met een aantal concrete plannen. Zo is de opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) verlengd tot 1 januari 2021 én is er een kans dat de wet vervangen gaat worden door de opdrachtgeversverklaring (webmodule). Daarnaast zouden er onder andere maatregelingen voor lage en hoge tarieven moeten worden genomen. Deze plannen uit het regeerakkoord blijken echter moeilijk uitvoerbaar. Daarom gaat het kabinet nog meer onderzoek doen, melden minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Snel van Financiën aan de Tweede Kamer.
Word voor slechts €12,50 per maand lid van ZZP Servicedesk! Stel al jouw vragen aan onze adviseurs en profiteer van nog meer voordelen!
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer