De beste zorgverzekering voor zzp’ers

Houd hier rekening mee als je een zorgverzekering gaat kiezen
Voor jou als zzp’er kan een zorgverzekering met een ruime dekking belangrijk zijn. Met bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie kun je snel weer aan het werk bij lichamelijke klachten. In de laatste twee maanden van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?

Een zieke werknemer kan rekenen op voorzieningen van de werkgever om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen. Een zelfstandige moet zelf voorzieningen treffen, dus is het vergelijken van de zorgverzekering voor de zzp’er nog belangrijker. Met een goede zorgverzekering kun je snel weer aan het werk. Sommige verzekeraars geven zzp’ers ook nog eens een extra korting op de premie, maar korting zegt natuurlijk niet alles. Korting op een veel te dure zorgverzekering kan nog steeds te duur zijn.
 

Welke zorgverzekering is de beste keuze?

Onder de basisverzekering kun je niet uit. Deze verzekering is wat betreft de dekking bij alle verzekeraars gelijk. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn wel groot. Dus alleen al voor de basisverzekering is het vergelijken aan te raden. De verschillen in de aanvullende verzekeringen zijn helemaal groot. Per verzekeraar worden er ook nog meerdere aanvullende zorgverzekeringen aangeboden. Dit maakt het vergelijken lastiger, maar niet als je gebruik maakt van een vergelijker zoals Poliswijzer.nl. Op deze manier laat je het uitpluizen van de polisvoorwaarden over aan deskundigen. 
 

Op hoeveel korting heb je recht?

Zorgverzekeraars als CZ en VGZ geven zzp’ers bijvoorbeeld een korting op de premie. Bij CZ bedraagt de korting 7% en VGZ geeft zelfs een korting van 10% via United Consumers. Toch zegt de korting niet alles. Gerekend over het jaar 2018 zijn er zorgverzekeringen die qua premiestelling nog voordeliger uitkomen zonder een korting. Maar als je bijvoorbeeld 18 behandelingen bij de fysiotherapeut nodig hebt, kun je als zzp’er goedkoop terecht bij CZ. Dat is ook gelijk het voordeel van het vergelijken van zorgverzekeringen via een vergelijkingssite. De best passende zorgverzekering wordt voor jou tevoorschijn getoverd.  
 

Verzeker jezelf niet te ruim

Je moet goed verzekerd zijn, maar je kunt ook te ruim verzekerd zijn. Je hebt bijvoorbeeld de basisverzekering met een ruime aanvullende zorgverzekering waarin 36 behandelingen van de fysiotherapeut verzekerd zijn. Afgelopen jaar en voorgaande jaren ben je echter nooit bij de fysiotherapeut geweest. Je bent dus te ruim verzekerd. Aan 6 behandelingen heb je waarschijnlijk ook we voldoende. Dit kan jou een besparing opleveren van tientallen euro’s per maand. Spaar dit bedrag op en als je toch een keer meer behandelingen nodig hebt, kun je het bekostigen met je spaarcentjes.

Lees ook…

Wat is de bijdrage Zorgverzekeringswet?

Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg. Voor zelfstandigen gaat de betaling hiervan niet vanzelf!

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Je hebt een droom: zzp’er worden in de zorg. Hoe verwezenlijk je dit? Je moet in ieder geval je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit betekent echter niet dat je bevoegd bent om mensen medische hulp te bieden. Wat moet je als zelfstandig professional nog meer regelen om in de zorg te kunnen werken?
Word voor slechts €12,50 per maand lid van ZZP Servicedesk! Stel al jouw vragen aan onze adviseurs en profiteer van nog meer voordelen!
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer