'Ik vind het belangrijk om een realistisch beeld te geven'

Interview met Tommie Niessen | Tommie in de Zorg
Tommie Niessen werkt als zelfstandig verpleegkundige. Hij schrijft stukjes en vlogt over zijn werk in de zorg, omdat hij vindt dat de zorg wat meer (positieve) aandacht verdient. Bekijk hieronder het interview!


Ben jij één van de eerste 5 zorgverleners die een lidmaatschap* afsluit? Dan ontvang jij een gesigneerd boek van Tommie in de zorg!  

*Let op: leden zullen een lidmaatschap aan moeten schaffen voor een jaar (maandelijks betalen of in één keer). Lees meer in onze algemene voorwaarden

Lees ook…

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Je hebt een droom: zzp’er worden in de zorg. Hoe verwezenlijk je dit? Je moet in ieder geval je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit betekent echter niet dat je bevoegd bent om mensen medische hulp te bieden. Wat moet je als zelfstandig professional nog meer regelen om in de zorg te kunnen werken?

Btw-vrijstelling in de zorg

Na meerdere btw-processen tegen de Belastingdienst heeft de Hoge Raad eerder besloten dat zzp’ers in de zorg, in tegenstelling tot zzp’ers in andere sectoren, geen btw hoeven te belasten. Geneeskundige diensten gericht aan de mens zijn vrijgesteld. Dit houdt in dat vrijwel elk beroep in de zorg geen btw hoeft te verrekenen.

Herregistratie BIG voor zzp’ers in de zorg

Voor veel zorgprofessionals verloopt de BIG-registratie per 1 januari 2019. Het gaat om 160.000 professionals in de zorg die een oproep hebben gehad zich te herregistreren. Zij zullen actie moeten ondernemen om hun registratie te behouden. Voor zzp’ers geldt er een aparte route.
Ben jij van plan om als zzp’er in de Zorg voor jezelf te gaan beginnen, of ben je net voor jezelf begonnen? TMI Academy biedt op dinsdag 15 januari de zzp'er in de Zorg Startersavond aan. ZZP Servicedesk vertelt je op deze avond alles over de do's en don'ts in de zorg.
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer