Publiekscampagne IK ZORG begonnen

Actieprogramma om personeelstekorten in de zorg tegen te gaan
Op 1 november 2018 is de campagne ‘Ik Zorg’ van start gegaan. Deze campagne moet er voor zorgen dat meer mensen voor een loopbaan zullen kiezen in de sector zorg en welzijn. Als er nu geen actie ondernomen wordt, zal er in 2022 een tekort zijn aan 125.000 mensen.

Campagne

Verschillende partijen vanuit de zorg en welzijnssector, zijn samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en campagnebureau Publicis deze campagne gestart. Afgelopen zomer is het campagne team met een mobiele fotostudio door heel Nederland gereden om verhalen en foto’s uit de sector op te halen. Het materiaal wordt gebruikt in de publiekscampagne en is nu te bekijken op de website van IK ZORG.
 

'IK ZORG'

Met de slogan 'IK ZORG' vertellen mensen uit de sector zorg en welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over het werk. Meer dan 600 professionals, jong, oud, vrouw, man met verschillen culturele achtergronden van heel het land laten zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol het werk is. IK ZORG is onderdeel van het ‘Actieprogramma ‘Werken in de Zorg” met als doel om in 2022 de personeelstekorten terug te brengen naar nul of daar dichtbij. Daarvoor is het programma erop gericht meer mensen kiezen voor de zorg (Actielijn 1), beter leren in de zorg (Actielijn 2) en anders werken in de zorg (Actielijn 3). 
 

Vooroordelen

Bij een groot deel van de bevolking vormen beelden over de sector een dominante rol. Hierdoor bestaat het vooroordeel dat een studie of baan in zorg en welzijn niks (meer) voor hen is waardoor zij zich niet oriënteren op wat de sector hen (nog meer) te bieden heeft. Het beeld over wat werken in zorg en welzijn betekent en welke mensen daarvoor geschikt zijn, is namelijk niet volledig. In de campagne wordt laten zien dat zorg en welzijn mogelijkheden biedt die iedereen wel degelijk aanspreken. 

Lees ook…

Zzp'er in de Zorg Startersavond

Ben jij van plan om als zzp’er in de zorg te gaan beginnen, of ben je net voor jezelf begonnen? TMI Academy biedt op dinsdag 15 januari de zzp'er in de Zorg Startersavond aan.

'Ik vind het belangrijk om een realistisch beeld te geven'

Tommie Niessen werkt als zelfstandig verpleegkundige. Hij schrijft stukjes en vlogt over zijn werk in de zorg, omdat hij vindt dat de zorg wat meer (positieve) aandacht verdient. Bekijk hieronder het interview!

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Je hebt een droom: zzp’er worden in de zorg. Hoe verwezenlijk je dit? Je moet in ieder geval je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit betekent echter niet dat je bevoegd bent om mensen medische hulp te bieden. Wat moet je als zelfstandig professional nog meer regelen om in de zorg te kunnen werken?
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer