Nieuw BTW-nummer voor eenmanzaken in Nederland

BTW-nummer bevat niet langer privacygevoelige informatie
Per 1 januari 2020 krijgen alle eenmanszaken in Nederland een nieuw BTW-nummer. Het huidige BTW-nummer van eenmanszaken bestaat nog uit het burgerservicenummer (bsn). Het nieuwe BTW-nummer zal deze privacygevoelige informatie niet langer bevatten.

De wijziging is het gevolg van een verzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens eerder dit jaar heeft neergelegd bij de overheid. Ondernemers vermelden het BTW-nummer vaak op hun website of hun facturen en zijn daardoor vatbaar voor onder andere identiteitsfraude. 

Lees ook…

5 eindejaarstips om geld te besparen

Het einde van 2018 is in zicht. Met het oog op het afronden van je administratie is het goed om nog even te kijken naar de fiscale voordelen die je als ondernemer hebt dit jaar. 5 tips om nog geld te besparen voor het eind van 2018.

Fiscale aandachtspunten omzetbelasting en privé 1 januari 2019

Onze kennispartner Cramer Accountants en Belastingadviseurs besteed aandacht aan een aantal regelingen en (voorgestelde) veranderingen in de belastingwetgeving welke per 1 januari 2019 zijn ingegaan.

Een nieuw laag btw-tarief van 9%: de gevolgen voor zzp’ers

Het kabinet verhoogt per 1 januari 2019 de lage btw van 6% naar 9%. Dit heeft gevolgen voor zzp’ers die producten of diensten leveren die vallen onder het lage btw-tarief. Er zijn nu al een aantal zaken die je kunt regelen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wijziging.
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer