Ontdek de 10 voordelen van leasen voor zzp’ers

Laat je spaargeld onaangetast
Als zzp’er heb je een betrouwbare partner nodig. Een rots in de branding die jou van A naar B brengt. De auto is jouw vervoersmiddel, werkplek en opslagruimte. Gelukkig is jouw ideale droomauto ook te leasen.    

Bert van Weverwijk vertelde eerder al op ons platform hoe hij klanten binnenhaalt met een passende bestelbus. Niet iedere zzp’er heeft echter zomaar geld klaarliggen om te investeren in een bedrijfsauto. Financial lease kan je uit de brand helpen. Dit zijn de 10 voordelen van financial leasen voor zzp’ers.

 

Voordeel 1: De perfecte bedrijfsauto 

 

Ga als zzp’er in de drukke stad voor de nieuwste technologieën als parkeerhulpen. Of kies voor de allergrootste laadruimte zodat jij als koerier alle pakketten in één keer meekrijgt. Met leasen ga je makkelijker voor de extra opties, omdat je ze niet in een keer hoeft af te rekenen.  


Voordeel 2: Geen spaargeld nodig 

Houd jouw spaarvarken heel als je een gloednieuwe bedrijfsauto wilt. Met leasen betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit zorgt ervoor dat je financieel precies weet waar je aan toe bent.  
 

Voordeel 3: Fiscale voordelen 

Leasen brengt een hoop leuke financiële meevallers met zich mee. Je profiteert onder meer van BTW-teruggave, renteaftrek en investeringsaftrek.  
 

Voordeel 4: Makkelijk inruilen  

Ben je na een aantal jaar wel weer toe aan een nieuwe bedrijfsauto? Geen probleem, want een leasecontract duurt maximaal vijf jaar. En mocht je inmiddels helemaal verknocht zijn aan jouw bedrijfspartner: soms is het zelfs mogelijk om de auto over te kopen.  


Voordeel 5: Budgetteerbaar 

Je weet met een leasecontract iedere maand wat jij kwijt bent aan jouw bedrijfsauto. Zo kan jij precies inschatten of die investering in nieuwe machines of materiaal op korte termijn mogelijk is.  


Voordeel 6: Geen extra kosten 

In sommige leasecontracten worden reparaties, verzekeringen, onderhoud en zelfs benzinekosten geregeld. Dit scheelt je een hoop gedoe. Zo heb je geen rompslomp bij een ongeval: de leasemaatschappij neemt dit van jouw bordje. Ook onvoorziene kosten zijn zo gedekt. 


Voordeel 7: Zelf in controle 

Zzp’ers die liever de touwtjes in eigen handen houden, kiezen voor financial lease. Je selecteert zelf de autoverzekering en bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties. Op deze manier weet je weer zeker dat je niet teveel betaalt wanneer je nooit schade hebt. 


Voordeel 8: Nieuw of occasion 

Leasen betekent niet dat je altijd voor een gloednieuwe bedrijfsauto moet gaan. Tweedehands bedrijfsauto's zijn namelijk ook te leasen. Een occasion is ideaal voor de zzp’er die maandelijks een kleiner bedrag wil betalen zonder in te leveren op luxe. 


Voordeel 9: Geen bijtelling 

Het leasen van een zakelijke auto heeft het voordeel dat je geen bijtelling betaalt. De enige voorwaarde is dat je de bedrijfsauto puur zakelijk gebruikt en dus niet voor privékilometers zoals ritjes naar de supermarkt.  


Voordeel 10: Kies jouw ideale leaseplan 

Alle keuzes liggen bij jou. De contractduur, wel of niet economisch eigenaar zijn en de keuze tussen nieuw en occasion. Geef jouw wensen door aan de leasemaatschappij en ze zoeken een passend antwoord die aan al jouw eisen voldoet.  
 
De 10 voordelen van financial leasen voor zzp’ers op een rij
• Niet langer dromen van een bedrijfsauto
• Geen spaargeld nodig
• Fiscale voordelen
• Makkelijk inruilen
• Budgetteerbaar
• Geen extra kosten
• Zelf in controle
• Nieuw of occasion
• Geen bijtelling
• Kies jouw ideale leaseplan

Lees ook…

Rittenregistratie voor zzp'ers: er zijn apps voor!

Zit jij als zzp’er veel in de auto? Met deze apps wordt je ritten- en kilometerregistratie een stuk eenvoudiger! We testen RitAssist, CTA Ritregistratie, Easy Rit en meer.

Bestelbusje: iets voor jou als zzp'er?

Een bestelbus is soms voordeliger voor zzp’ers dan een personenauto. Als ondernemer met een bestelbus kun je namelijk gebruik maken van allerlei belastingvoordelen. Hoe doe je dat? En hoe maak je de afweging tussen busje of auto? Een overzicht.

Populariteit mobiliteitspas stijgt onder zzp’ers

De meeste ondernemers gebruiken een tankpas om brandstof af te rekenen. Een logische keuze, omdat 84 procent van alleen al de zzp’ers een auto gebruikt om te reizen. Maar dit verandert snel. Ruim een derde van de zelfstandige ondernemers reist meer en meer met het Openbaar Vervoer (OV). Een verdubbeling in vergelijking met vier jaar terug. Wat is er aan de hand?
Word voor slechts €12,50 per maand lid van ZZP Servicedesk! Stel al jouw vragen aan onze adviseurs en profiteer van nog meer voordelen!
Om te bewijzen dat je minder dan 500 kilometer privé hebt gereden met een auto van de zaak, heb je een sluitende rittenregistratie nodig. Dit formulier voldoet aan de eisen die de Belastingdienst aan een goede rittenregistratie stelt.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer