Verandert je inkomen? Wijzig je voorlopige aanslag

Voorkom verrassingen bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019
Een groot deel van de zzp’ers zal op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting gaan betalen. Maar verwacht jij nou dat je dit jaar aanzienlijk meer of minder gaat verdienen in vergelijking met vorig jaar, dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je voorlopige aanslag.

Het is handig om je geschatte inkomen door te geven bij de Belastingdienst. Dat kan het hele jaar door. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Je kunt wijzigingen doorgeven via de Belastingdienst.
 

Geen verrassingen

Wanneer je zzp’er bent kan je inkomen continu veranderen. Grote financiële verschillen hebben invloed op wat je aan belasting moet betalen of terugkrijgt. Volgens het onderzoek van Wijzer in geldzaken blijkt dat 22% van de zzp’ers onzeker is over de financiële situatie. Om dit te voorkomen raadt de Belastingdienst aan regelmatig in te schatten wat je inkomen zal zijn en dit aan te passen in je voorlopige aanslag. Zo voorkom je dat je in één keer een groot bedrag moet terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgt als je veel aftrekposten hebt.

 

Zaken van invloed

Naast financiële wijzigingen kunnen er ook andere zaken invloed hebben op de hoogte van de voorlopige aanslag. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een kind of een echtscheiding. Het incalculeren van dit soort wijzigingen kunnen ook voor verduidelijking zorgen.
 

Nieuw portaal

Sinds 3 januari heeft de Belastingdienst een nieuw portaal voor de zzp’ers. Het portaal maakt het makkelijker en overzichtelijker om je aangifte te doen.

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

De belangrijkste wetswijzigingen voor zzp’ers per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 zijn er een aantal nieuwe wetten en regels waar jij als zzp’er mee te maken krijgt. De belangrijkste staan hieronder op een rij.

Nieuw portaal belastingaangifte zzp’ers

Vanaf 2019 krijgen zzp’ers een nieuw portaal voor de belastingaangifte: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Met dit nieuwe portaal wil de fiscus de belastingaangifte voor zzp’ers vergemakkelijken en inzichtelijker maken. Zzp’ers en eenmanszaken kunnen vanaf 3 januari inloggen, mogelijk met DigiD.

1 op de 13 ondernemers krijgt naheffingsaanslag door late btw-aangifte of betaling

Ongeveer 140.000 ondernemingen ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag omdat hun btw-aangifte en/of –betaling niet binnen de gestelde deadline is gedaan. Omdat veel ondernemers niet weten wat zij met deze naheffingsaanslag moeten doen, heeft de Belastingdienst een checklist gepubliceerd. Hiermee kun je aan de hand van drie stappen checken of de naheffingsaanslag klopt en welke actie je moet ondernemen.
Word voor slechts €12,50 per maand lid van ZZP Servicedesk! Stel al jouw vragen aan onze adviseurs en profiteer van nog meer voordelen!
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer