Hoe regel ik een vaste telefoonlijn en een fax?

Bekijk hier de opties
Om als zzp’er succesvol te zijn is één ding heel belangrijk: je moet bereikbaar zijn. Dat ben je onder andere via je mobiel, de mail, Twitter, Facebook, LinkedIn en alle andere denkbare manieren, maar ook door een vaste telefoonlijn te hebben. En wellicht is het ook verstandig om een fax aan te schaffen. Maar wat zijn dan jouw beste opties?

Fax en telefoon op één lijn

Het is mogelijk om de fax en de telefoon op één lijn aan te sluiten. Hiervoor is geen bijzondere telefoonlijn nodig, je sluit de fax aan op de lijn. Het faxapparaat neemt op in het geval van een fax, bij een telefoongesprek gaat gewoon de telefoon. Tijdens het faxen is de telefoon echter bezet en tijdens het telefoneren de fax.
 

Fax en telefoon tegelijk

Wanneer je zowel de fax als de telefoon tegelijk zou willen gebruiken zijn er twee mogelijkheden:
Een extra lijn aanvragen. Een tweede lijn zorgt ervoor dat zowel de fax als de telefoon een eigen nummer heeft. Omdat je dan twee lijnen bezit betaal je ook dubbel abonnementsgeld.
 

ISDN-lijn

Een ISDN-lijn zorgt er óók voor dat de telefoon en de fax een eigen nummer hebben. Een ISDN aansluiting is duurder in aanschaf, maar is op periodieke basis goedkoper.
 

Bellen via internet

Steeds meer partijen bieden ook telefonie over het internet aan. Dan heb je het over Voice over DSL of Voice over IP. Meer hierover valt te lezen in dit artikel over VoIP.
 

Aanbieder

Verschillende partijen bieden vaste telefonie aan, zoals KPN, Vodafone, MKB Telefonie en Ziggo. Het beste is om deze partijen gewoon met elkaar te vergelijken. Online is dit tegenwoordig erg makkelijk te doen. Maak van tevoren een checklist van je eisen en ga na welke partij daarbij het dichtst in de buurt komt.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer