E-bike zakelijk gebruiken als zzp'er

Dit zijn de fiscale voordelen
Elektrische vervoermiddelen zijn volop in ontwikkeling. Niet alleen de elektrische auto, maar ook de e-bike, stijgt enorm in zijn populariteit. Een e-bike is milieuvriendelijk en ideaal voor woon- en werkverkeer. Het kan een goed alternatief zijn voor de auto of het openbaar vervoer en daarnaast zorgen e-bikes voor minder files. Daarnaast kan een e-bike ook fiscaal aantrekkelijk zijn.

De aanschaf van een e-bike is relatief duur, maar omdat de overheid het gebruik van elektrische vervoersmiddelen stimuleert kun je als zzp’er profiteren van een aantal fiscale regelingen. 

 

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA kun je profiteren van een investeringsaftrek. Deze kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag.  De MIA bestaat naast de gebruikelijke mogelijkheid tot afschrijving.

 

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

E-bikes mogen extra snel worden afgeschreven met de Vamil-regeling. Door deze regeling kun je 75% van de investeringskosten afschrijven in het eerste jaar, het jaar daarop de overige 25%. De afschrijving kan op een door jou te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op. 
 

Je moet de MIA en/of de Vamil binnen drie maanden na aankoop aanvragen op RVO.nl. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert samen met de Belastingdienst de MIA en Vamil uit. De Belastingdienst beslist over de aangifte en daarmee ook over de toepassing van de MIA en de Vamil.
 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Met deze regeling worden ondernemers gestimuleerd te investeren en in veel gevallen kan het percentage wat je van de winst kunt aftrekken oplopen tot 28%. 

 

Check subsidies 

Soms zijn er naast de belastingvoordelen ook regionale subsidies voor de aanschaf van een elektrisch voertuig. Informeer bij jouw gemeente of provincie naar de mogelijkheden. Subsidies van een aantal gemeenten staan op de website Nederland Elektrisch.  

 

Gebruik privédoeleinden

Heb je een e-bike aangeschaft, maar gebruik je deze ook om privé ergens naartoe te fietsen? Door een versimpeling van de fiscale fietsregeling die per 1 januari 2020 wordt ingevoerd, wordt het een stuk aantrekkelijker om de fiets op naam van de zaak te gebruiken. De bijtelling voor de fiets wordt net zo makkelijk als de bijtelling voor de auto van de zaak, namelijk 7%. 

 

Boekhouding uitbesteden? 
In de regel betaalt een goede boekouder zich altijd terug met de betalingen die hij voor je realiseert. Via het formulier van onze partner WRKD kun je in een paar seconden vrijblijvend verschillende offertes opvragen, zodat je zeker weet dat je een goede prijs betaalt.

Lees ook…

Gratis hulp en advies bij je aangifte inkomstenbelasting 2018!

Nu het weer tijd is om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, hebben veel zzp’ers vragen. Veel antwoorden op die vragen zijn te vinden op onze website, maar er is nu ook een mogelijkheid om je vragen telefonisch te stellen aan de adviseurs. Dit kan tijdens het gratis ZZP Fiscaal Spreekuur*!

Ontdek de 10 voordelen van leasen voor zzp’ers

Als zzp’er heb je een betrouwbare partner nodig. Een rots in de branding die jou van A naar B brengt. De auto is jouw vervoersmiddel, werkplek en opslagruimte. Gelukkig is jouw ideale droomauto ook te leasen.    

De fiets gebruiken als ondernemer

Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve dat je op deze manier je dagelijkse beweging krijgt, is het ook goedkoper. Je hebt de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen als privé-vermogen of als beroepsvermogen. Wat is voor jou het voordeligst?
Ontdek gratis wat het je oplevert om je boekhouding volledig uit te besteden.
Nu het weer tijd is om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, hebben veel zzp’ers vragen. Veel antwoorden op die vragen zijn te vinden op onze website, maar er is nu ook een mogelijkheid om je vragen telefonisch te stellen aan de adviseurs.
In het ZZP Startersgesprek krijg je de kans om 30 minuten telefonisch jouw ondernemerschap en jouw plannen en ideeën te bespreken met een bedrijfsadviseurs met een ondernemersachtergrond. Van tevoren vul je de speciaal ontwikkelde scan voor starters in, die de leidraad vormt voor het gesprek. Een gesprek dat je niet alleen inzicht geeft in jouw ondernemerschap maar waarin je ook, en voor jouw situatie, praktische adviezen krijgt.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer