Hoe gebruik ik Twitter als zzp'er?

Waarom zakelijk twitteren een must is
Heb je nog geen Twitter? Dan moet je zo snel mogelijk een account aanmaken. Als je er niet bekend mee bent is de drempel om ermee te beginnen misschien wat hoog, maar neem die stap, want het kan je veel voordeel opleveren. Hier lees je waarom je als zelfstandige niet zonder Twitter kunt.

Blijf op de hoogte

Via Twitter kun je allerlei mensen volgen. Volg naast je vrienden ook andere zzp’ers in jouw branche en instanties waar je mee te maken hebt. Zo ben je als eerste op de hoogte van het nieuws en heb je een idee van wat de concurrentie doet. Andersom zijn jouw volgers als eerste op de hoogte van de updates in jouw (ondernemers)leven.
 

Netwerken

Omdat je via Twitter makkelijk je netwerk kan uitbreiden en onderhouden, is het de perfecte plek om een nieuw idee in de groep te gooien. De mensen die je volgen zijn immers vaak mensen met dezelfde interesses. Bovendien kun je door middel van zogenaamde hashtags (#) je tweet ook op andere plekken laten verschijnen. Zo krijg je gegarandeerd veel feedback op je nieuwe plan.
 

Meer verdienen door te twitteren

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers die tussen de honderd en vijfhonderd volgers hebben 146 procent meer opdrachten binnenslepen dan ondernemers met 21 tot honderd volgers. Als je het medium slim gebruikt, kun je dus meer geld verdienen.
 

Betere ranking in Google

Als je als zzp’er twittert, word je beter gevonden door Google. Je kan in je twitterprofiel ook een link opnemen naar jouw website en in een korte biografie vertellen wat je precies doet. Een makkelijke manier om je ranking in Google te laten stijgen.
 

Profileer jezelf

Twitter is een ideale manier om jezelf te profileren. Denk daarom goed na over hoe je jezelf als 'merk' ziet en laat dit aan de buitenwereld zien. Personal branding-expert Floris Venneman: "Zie jezelf als merk en wees je bewust van de manier waarop je met de buitenwereld communiceert. Denk steeds: ‘Hoe wil ik dat mijn merk door de buitenwereld gezien wordt?’.”
 
Heb je een account aangemaakt? Volg ons dan via @zzpservicedesk.

 

Lees ook…

Markeer deze (feest)dagen in je agenda!

Als zelfstandig ondernemer kun je slim inspelen op vrije dagen of feestdagen. Een Facebook-actie rond Pasen of een oranje verrassing met Koningsdag. Wanneer kun je het als zzp'er rustig aan doen? Wanneer zijn de kinderen thuis? Hierbij de belangrijke data van 2018.

Waarom jouw klanten niet doen wat jij wilt

Misschien herken je dit verhaal van Diana wel. Iemand googeled naar een coach en komt uit op haar website. Die persoon belt Diana en ze hebben een afspraak met elkaar. Het was een erg leuk gesprek en Diana mag een offerte maken voor een coachingstraject van zes maanden. Na het versturen van de offerte hoort Diana niets en als ze de vrouw uiteindelijk te pakken heeft, heeft zij er toch voor gekozen het zelf op te lossen of met een ander in zee te gaan.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer