Hoe maak ik een column of vlog voor ZZP Servicedesk?

Richtlijnen voor columnisten en vloggers
Wie weet beter wat een zelfstandig professional bezighoudt dan jij? Daarom zijn wij altijd op zoek naar zzp'ers die willen schrijven of vloggen over hun ervaringen. Wil jij je kennis met anderen delen en je collega-zelfstandigen op weg helpen? Begin dan met het schrijven van een column of videobloggen! Ben je geen zzp'er, maar expert op een gebied dat voor zzp'ers relevant is? Dan ontvangen we ook graag jouw bijdrage.

Tips:

 • Kies een (actueel) onderwerp dat herkenbaar is voor andere zelfstandigen.
 • De aanspreekvorm is persoonlijk, we gebruiken 'je' en ‘jij’ als aanspreekvorm in onze artikelen. De toon is informeel, collegiaal en positief.
 • Schrijf actief, dus gebruik zoveel mogelijk de tegenwoordige tijd of de voltooid tegenwoordige tijd.
 • Schrijf indien mogelijk beknopt, gebruik zo min mogelijk ingewikkelde termen en moeilijke, lange formuleringen. Termen en jargon mogen gebruikt worden, mits ze duidelijk uitgelegd worden.


Voorwaarden:

 • De lengte van de tekst is minimaal 300 en maximaal 500 woorden.
 • De tekst mag geen commerciële boodschap bevatten.
 • Maak een profiel met foto aan op ZZPServicedesk.nl waarin je over jezelf vertelt. Jouw blogs worden hieraan gekoppeld, zodat de lezers makkelijk meer informatie over jou kunnen vinden.
 • Lever een foto van jezelf aan in liggend formaat.
 • Geen externe linkjes in de tekst.
 • De redactie van zzpservicedesk.nl heeft de vrijheid om de tekst aan te passen en/of in te korten. Als het om grote veranderingen gaat, nemen we contact met je op.
 • We plaatsen alleen unieke content, dus de tekst/vlog mag niet op een andere website gepubliceerd zijn.

 

Aanleveren column:

Het aanleveren van artikelen en beeldmateriaal kan per mail naar redactie@zzpservicedesk.nl en/of naar de redacteur waar je contact mee hebt gehad o.v.v. 'Column ZZP Servicedesk'.
 

Inspiratie nodig?

Voorbeelden van blogs kun je vinden in ons dossier Columns. Voor vragen over het schrijven van een column kun je contact opnemen met de redactie van ZZP Servicedesk via redactie@zzpservicedesk.nl.
 

Vlog

Liever vloggen? Dan kan ook. Voor vlogs gelden dezelfde richtlijnen als voor een column. Zorg dat je video niet langer is dan anderhalve minuut en lever hem aan via WeTransfer. 
 

Lees ook…

Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Als je wilt starten als zzp’er kun je gewoon beginnen en zien waar het schip strandt. Maar als je goed voorbereid wilt zijn is het verstandig om een ondernemingsplan (businessplan) op te stellen. Als je financiering nodig hebt, kom je er niet onderuit om zo’n plan te maken. Maar ook als je het níet aan derden hoeft te laten zien, is het een goede leidraad voor jezelf. Het biedt je inzicht in de levensvatbaarheid van de plannen en hoe rendabel ze zijn. Geen idee hoe je moet beginnen met een ondernemingsplan? Hier vind je uitleg.

Creatief boekhouden kan lonen

Het klinkt niet al te positief: creatief boekhouden om minder belasting te hoeven betalen. Toch zijn er slimmigheden genoeg die legaal zijn en waarmee je jouw winst zo kunt beïnvloeden dat je als ondernemer minder belasting betaalt.

Social media als marketingtool

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Google Plus…Tegenwoordig zit iedereen wel op een van deze social media of misschien gebruik jij ze wel allemaal. Maar hoe zet je social media in voor je bedrijf zodat het voor jou als zzp’er ook nog wat oplevert?
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer