Groep zzp'ers krijgt 400.000 euro

Eerste opleidingssubsidie voor zelfstandigen uit het ESF is een feit
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) keert voor het eerst opleidingssubsidie uit. Ruim zeshonderd zzp’ers krijgen een tegemoetkoming voor opleidingskosten die zij in 2011 en 2012 gemaakt hebben. Het gaat in totaal om 400.000 euro.
Het geld wordt uitgekeerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Zzp’ers (OOZZP) dat het bedrag begin april ontving ‘na een lange en administratief zware controleperiode’. “Vaak vallen zzp’ers buiten de boot, omdat de overheid zich alleen richt op werkgevers en werknemers", vertelt OOZZP. "Zo komen zelfstandigen nauwelijks in beeld bij het bestrijden van de economische crisis."
 

Korting

Het ESF stelt haar gelden vanaf dit jaar alleen nog beschikbaar aan uitkeringsgerechtigden, werkgevers en brancheorganisaties. Voor 2014 kunnen zzp’ers geen subsidieaanvragen indienen. Ze kunnen wel korting op opleidingen krijgen via het OOZZP.

Lees ook…

Slimme administratie levert geld op

De zzp-markt groeit en hoe! In 2013 zijn er maar liefst 141.000 zzp’ers bijgekomen. Dit past volledig in het beeld van de individualisering van onze samenleving. We willen niet meer 20 jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever maar meer vrijheid om het werk naar eigen inzicht in te delen en aan te passen aan persoonlijke omstandigheden. Die eigen verantwoordelijkheid klinkt natuurlijk fantastisch, maar heeft ook zo zijn keerzijde.

Zzp'ers krijgen geld terug

Zzp’ers die jarenlang te veel hebben betaald voor hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, krijgen hun geld terug. Wat is er gebeurd? Verzekeraars boden zzp'ers een goedkope polis aan en hebben de premies daarna flink omhoog gegooid. Omdat dat niet is toegestaan, krijgen zzp’ers het te veel betaalde bedrag terug. Dit blijkt uit stukken die in handen zijn van RTL Nieuws. Zo’n 400.000 zelfstandigen in Nederland hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Welke kosten zijn aftrekbaar?

Om je bedrijf op te zetten en draaiende te houden moet je kosten maken. Deze kosten zijn in veel gevallen aftrekbaar van de winst, waardoor je minder belasting betaalt. In dit artikel zetten we de belangrijkste aftrekposten voor je op een rij.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer