Zakelijke rekening openen; een vergelijking

Vergelijk hier de zakelijke pakketten van verschillende banken
Wanneer je voor jezelf begint moet je van alles regelen. Een van die ‘regeldingen’ is het openen van een zakelijke rekening. Het is nogal een werk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij dat voor je gedaan. Check wat de verschillende banken je bieden en bepaal wat het beste bij jou past.

ABN Amro

Wat: Starterspakket (Ondernemersrekening Starters, een Betaalpas, Internet Bankieren met e.dentifier2 (paslezer) en een toegangscode voor telefonisch bankieren)

Kosten: 2,95 euro per maand. Alle standaard binnenlandse transacties via internetbankieren zijn gratis. Je moet bijbetalen voor balieproducten (kasstortingen), sealbag-stortingen, papieren overschrijvingsformulieren, acceptgiro's, spoedoverboekingen, iDEAL (bijvoorbeeld als je producten aanbiedt in een webshop) en buitenlands betalingsverkeer.* Na een jaar wordt het Starterspakket omgezet in een MKBpakket en betaal je 11,90 euro per maand.

Voorwaarden: Je moet korter dan een jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

 

Rabobank

Wat: Zakelijke rekening met twee jaar startersvoordeel.

Kosten: Een zakelijke rekening kost 3,50 euro per maand. Je krijgt korting op betaalproducten, je aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je hoeft twee jaar lang niet te betalen voor internetbankieren en voor een pas die je wereldwijd kunt gebruiken (Wereldpas). Het efficiënt betalingsverkeer (o.a. digitale overboeking, incasso’s, machtigingen) brengt tijdens deze periode geen extra kosten met zich mee. Na twee jaar ga je 5 euro per maand betalen voor internetbankieren en 1,35 euro per maand voor een Wereldpas. Wil je een creditcard, dan kost die je ook als starter 2,50 euro per maand.*

Voorwaarden: Je moet minder dan een jaar bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven om in aanmerking te komen voor het startersvoordeel.

 

ING

Wat: Starterspakket (zakelijke rekening, betaalpas en mobielbankieren app, internetbankieren)

Kosten: Een jaar lang gratis. Na het eerste jaar wordt het Starterspakket een Ondernemerspakket en dit kost 9 euro per maand. Je betaalt dan ook kosten per transactie (bijvoorbeeld: 0,07 euro per elektronische betaalopdracht en 0,15 euro per bijschrijving).*

Voorwaarden: De onderneming moet minder dan een jaar geleden zijn opgericht en je mag nog geen zakelijk betaalpakket bij ING hebben.

 

SNS

Wat: ZZP Rekening (zakelijke rekening, wereldpas en internetbankieren)

Kosten: 7,50 euro per maand. Als je een spoed- of buitenlandbetaling doet, betaal je extra. Als je maandelijks een papieren afschrift wilt, kost dit je 0,60 euro per keer. Je krijgt rente over het geld dat op de betaalrekening staat.

Voorwaarden:

  • Je mag geen personeel, mede-ondernemer of meewerkende partner hebben.

  • De rechtsvorm van jouw bedrijf moet eenmanszaak of bv zijn.

  • Je moet ingeschreven staan bij je KvK.

  • Je moet vooral eigen arbeid, kennis en vaardigheden aanbieden en amper goederen, producten of diensten van anderen.

  • Je werkt niet in de detailhandel.

  • Je mag per jaar maximaal 1.000 bij- en afschrijvingen hebben op je zakelijke rekening.

  • Je mag de rekening alleen voor jouw eenmanszaak of bv gebruiken.

Knab

Wat: Knab Zakelijk (betaal- en spaarrekeningen, internetbankieren, betaalpas)

Kosten: De eerste 3 maanden zijn gratis als je starter bent, daarna betaal je 5 euro per maand. Je krijgt gratis 1000 transacties. Als je daar overheen gaat betaal je 0,10 euro per transactie.* Je krijgt rente op je betaalrekening.

Voorwaarden: Je wordt als starter gezien wanneer je maximaal drie jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Knab heeft de dienstverlening toegespitst op zzp’ers en kleine ondernemers. Je kunt er geen zakelijk krediet aanvragen, maar je kunt wel rood staan. Het is een online bank en heeft geen bankkantoren.

 

Triodos

Wat: Internet Zakelijke Rekening

Kosten: 8 euro per maand voor internetbankieren en 20 euro per jaar voor een wereldpas. Verder betaal je kosten per transactie (bijvoorbeeld 0,07 euro per overboeking).*

Voorwaarden: Triodos heeft geen speciale aanbieding voor starters.

 

ASN Bank

Wat: ASN Betalen Zelfstandigen

Kosten: 6 euro per maand met één wereldpas.

Voorwaarden: Speciaal voor zzp-ers die voornamelijk diensten leveren. Maximaal 1000 bij- en afschrijvingen per jaar.

* Voor de exacte tarieven per transactie kun je op de websites van de verschillende banken terecht.

 

Boekhouding altijd op orde hebben?

 

Lees ook…

"Je kunt niet overal goed in zijn"

Ondernemen is leuk. Maar niet altijd. Zzp’er Paul van Aarle ziet er als een berg tegenop, maar één keer in de drie maanden moet hij er toch echt aan geloven: de administratie. “Het heeft niet mijn grootste interesse.”

5 administratieve valkuilen van zzp'ers

Als zzp'er wil je natuurlijk 'gewoon ondernemen', maar vooral ook: geld verdienen met je business. Zorg daarom dat alles rondom je administratie goed geregeld is. Knoop deze 5 administratieve valkuilen in je oren, zodat je je kunt focussen op ondernemen.

Zzp'ers en hun pensioen

Zzp’ers hebben, zoals iedereen die in Nederland woont, recht op AOW (Algemene Ouderdomswet) als ze de AOW-leeftijd bereikt hebben. Werk je als werknemer in loondienst, dan bouw je in de meeste gevallen naast de AOW vanzelf een aanvullend pensioen op via je werkgever. Als zzp’er ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Uit onderzoek blijkt dat veel zzp’ers dit niet doen, terwijl het voor de langere termijn wel erg belangrijk is.
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.
Vroeger ging je als ondernemer standaard naar de bank als je extra geld nodig had. Nu is de situatie anders. Sinds de kredietcrisis moeten banken vaker nee verkopen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven bij om je bedrijf te financieren. Welke? Dat lees je in dit whitepaper.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer