Welk tarief rekenen andere zzp'ers?

Kijk of jouw tarief overeenkomt met dat van je concurrenten
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Dat hoeft ook niet. Hoofdkraan.nl heeft onderzocht wat zelfstandigen in verschillende branches rekenen. Het gemiddelde uurtarief van een zzp’er bleek in 2017 43 euro te zijn.
Maar de verschillen per branche zijn groot. De groep Analyse & Advies heeft het goed bekeken. Het gemiddelde uurtarief in deze sector was namelijk 54 euro per uur. Maar liefst elf procent hoger dan vorig jaar. De beroepsgroep Tekst & Vertaling moet het met een stuk minder doen, zij hebben een gemiddeld uurtarief van 36 euro.
 

Verhuizen?

Zelfstandigen in Groningen blijken het hoogste uurtarief te vragen van heel Nederland. Gemiddeld vragen ze 52 euro per uur. In Drente wonen de zzp'ers met het laagste uurtarief. Zij vragen gemiddeld slechts 37 euro per uur. 
 

Tarievenlijst

Benieuwd of jouw tarief overeenkomt met dat van je concurrenten of juist te hoog of te laag is? Dit is een overzicht van de gemiddelde uurtarieven van 2016:
                             
Analyse & Advies 54 euro
Design & Multimedia 43 euro
Financieel & Administratie 41 euro
Management en Organisatie 40 euro
Marketing & Communicatie 43 euro
Tekst & Vertaling 36 euro
Website en Applicaties 47 euro

Lees ook…

Hoe bepaal ik mijn tarief?

Vaak werk je als zzp’er met een uurtarief. Maar hoe bepaal je hoe hoog jouw uurtarief is? Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Zo bepaal je als zzp'er jouw tarief

Het is een vraag waar iedere zzp'er mee worstelt: hoe bepaal ik mijn tarief? Je wil jezelf niet uit de markt prijzen door te hoog te gaan zitten, maar je wilt ook weer niet te weinig vragen voor jouw vakmanschap. De meeste zzp'ers blijken toch vrij laag in te zetten, dit is onnodig. Door deze stappen te doorlopen kun je duidelijk vaststellen wat jouw minimale tarief moet zijn.
Als zzp'er overstappen op een zakelijk abonnement kan voordelig zijn. Met zakelijke facturen hou je de administratie op orde. Zo heb je aftrekbare zakelijke kosten voor de belasting helder in beeld. Ben jij al op de hoogte van de voordelen van Ziggo Zakelijk?
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. In dit whitepaper lees je daar alles over.

ZZP Servicedesk © 2014-2018. ZZP Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden