Ook zzp'er kan straks belastingvrij pensioen opbouwen

Pensioenmogelijkheden zzp'ers uitgebreid
In 2015 start een speciaal pensioenfonds voor zzp'ers waarmee ook zij straks belastingvrij pensioen kunnen opbouwen. Uit onderzoek van de overheid blijkt namelijk dat zzp'ers weinig sparen voor later. Slechts de helft van de zzp'ers spaart een pensioen van 70 procent of meer van hun jaarinkomen. Een kwart moet het later doen met minder dan de helft van het bruto inkomen.
"Pensioen staat onderaan het lijstje, eerst maar eens de zaak op orde krijgen", vertelt zelfstandig redacteur Cilla Schot. "Als startende zzp'er heb je vaak nog geen stabiel inkomen. Dan kun je het je niet veroorloven om honderden euro's per maand kwijt te zijn." Zzp'ers kennen bovendien niet de gunstige pensioenregelingen die je in loondienst vaak wel hebt.
 

Zzp pensioenfonds

Het ZZP pensioenfonds is een initiatief van onder andere zzp belangenorganisatie PZO-ZZP. Esther Raats-Coster, voorzitter van PZO-ZZP: “Deze collectieve pensioenvoorziening is een eerste belangrijke stap naar pensioenborging en is toegankelijk voor alle zzp'ers. De geluiden vanuit de zzp-doelgroep zijn helder geweest. Men is zich bewust van het belang van het regelen van de oudedagvoorziening, maar daarbij hoort een gedegen voorziening die aansluit bij de wensen van doelgroep. Met deze voorziening spelen wij hier als organisaties op in.”
 

Gunstig pensioen

Het nieuwe zzp pensioenfonds wordt beheerd door een van de grootste pensioenbeheerders van Nederland en combineert de voordelen van individuele keuzevrijheid en de kracht van het collectief. Zzp'er die hieraan deelnemen mogen zelf de hoogte van hun premie bepalen en de leeftijd waarop zij met pensioen willen. Daarnaast kan het opgebouwde pensioenvermogen ook worden aangesproken wanneer je langdurig ziek bent. Een ander voordeel is dat de pensioenrechten blijven bestaan. Dat wil zeggen dat je in geval van financiele problemen of schulden niemand aan je pensioengeld kan komen. 
 

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer