Online agenda's: 5 opties, 5 voordelen

Altijd en overal afspraken maken, bijwerken en synchroniseren met anderen
Weg met de papieren agenda. Je hebt tenslotte altijd je smartphone bij je met een online agenda. Veel handiger, veel meer opties. Wat kun je dan precies met online agenda's? En: welke online agenda moet je kiezen? Vijf voordelen en keuzemogelijkheden op een rij.

5 voordelen van een online agenda

  1. Altijd en overal afspraken vastleggen. Op iedere locatie en ieder apparaat met internet-toegang kun je je afspraken beheren.
  2. Agenda's makkelijk delen met anderen en meerdere agenda's synchroniseren (bijvoorbeeld je prive en zakelijke agenda).
  3. Je kunt mensen rechtstreeks uitnodigen vanuit de agenda-omgeving en afspraken automatisch synchroniseren.
  4. Genoeg ruimte voor notities en opmerkingen van genodigden.
  5. Koppelingen met e-mail, online documenten, adressen, kaarten, routebeschrijvingen, etc.
 

5 online agenda's:

Er zijn heel veel online agenda's. Maar welke moet je nu kiezen? We hebben vijf goede opties voor je op een rij gezet:

  • Google Agenda (gratis, gekoppeld aan G-mail en Google Apps, geschikt voor mobiel en tablet)
  • Microsoft Outlook (gratis, gekoppeld aan Outlook Mail en Office 365, geschikt voor mobiel en tablet)
  • DayHaps (gratis, zakelijk en prive, agenda's en evenementen delen en volgen, geschikt voor mobiel en tablet)
  • iAgenda (gratis simpele optie, pure agenda, geen extra koppelingen)
  • DAgenda (betaald, simpele zakelijke optie voor mkb, beheer van meerdere agenda's)
 

Lees ook…

4 mobiele tools voor je urenregistratie

Het is misschien wel het minst favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemen: je uren bijhouden. Het kost veel tijd om in Excel het overzicht terug te halen van de afgelopen periode. Toch is het de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken.

Rittenregistratie voor zzp'ers: er zijn apps voor!

De tijd van pen en papier in de auto is al lang voorbij: tegenwoordig zijn er talloze aanbieders van smartphone-apps voor rittenregistratie. Welke apps zijn geschikt voor jou als zelfstandig ondernemer? ZZP Servicedesk heeft er vijf voor je getest.

4 apps die je leven makkelijker gaan maken

Met een eigen onderneming moet je veel plannen, regelen en organiseren. Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Dit zijn vier apps die je het leven een stuk makkelijker kunnen maken.
Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.
Zie je in de app-stores door de bomen het bos niet meer? Dit whitepaper staat vol zakelijke apps die ondernemen makkelijker maken. Met gebruikerservaringen van collega-zzp'ers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer