Geen tijd voor griep

Blog van Cilla Schot | HoofdletterC
Wat doe je als zzp'er als je je niet lekker voelt? Met die vraag worstelde ik vorige week. Ik voelde me grieperig, maar noem me mezelf niet snel ziek. Bovendien moest er worden gewerkt. Een van mijn vaste opdrachtgevers dacht daar anders over.

‘Naar huis jij!’

Met waterige ogen, neusspray en paracetamol in de aanslag, zat ik op locatie achter de computer. Totdat mijn collega's mij zagen. "Moet jij niet naar huis?" Alles in mij wilde dolgraag naar bed, even bijslapen en dan zou het vast beter gaan. Maar als ik wegging, betekende dat wel weer minder uren werk en dus ook minder geld aan het einde van de maand. Want als zzp'er krijg je niet doorbetaald als je ziek bent. Natuurlijk had ik juist die dag meerdere verplichtingen. Bovendien moest ik heel de tijd denken aan een afspraak de volgende dag. Met een nieuwe opdrachtgever. Dat wilde ik echt niet laten schieten. Dus besloot ik te luisteren naar mijn collega's en ging naar huis.
 

Huiskloffie

Ik dook een uurtje mijn bed in, maar zette wel mijn wekker. De plicht riep nog steeds: er moesten voor een andere klant meerdere nieuwsbrieven de deur uit. Het voordeel als zieke zzp’er is dan weer wel dat je lekker in je huiskloffie achter de computer kan kruipen. Zodra het werk klaar was, dook ik meteen mijn bed weer in. Ik moest en zou fit zijn de volgende dag. Afzeggen was geen optie. En ach, het was maar een griepje.
 

Geen tijd

Ziek zijn komt nooit goed uit, maar zeker niet als je zzp’er bent. Daar heb je helemaal geen tijd voor. Rustig in bed liggen en uitzieken lukt niet en wil je eigenlijk ook niet. Ondanks je hoofdpijn denk je nog aan alle dingen die je moet doen. Niemand anders kan je taken overnemen. Bovendien voel ik me extra schuldig, ook al weet ik dat ik er niks aan kan doen. In bed checkte ik dan ook nog even mijn mails en opeens was ik weer aan het werk.
 

Vrolijke zon

Je vraagt je misschien af hoe het met die afspraak is afgelopen. Die is verplaatst. Niet door mij. Mijn nieuwe opdrachtgever was ziek! Gelukkig, ik was niet de enige die zich niet lekker voelde terwijl de zon buiten vrolijk scheen. De nieuwe afspraak heeft inmiddels plaatsgevonden. Het griepje lijkt onderdrukt. Ik hoop dat die voortaan in een rustige periode in het weekend langskomt. Dan kan ik tenminste zonder schuldgevoel in bed blijven liggen.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer