Hoe blijf je productief tijdens een hittegolf?

8 tips om je hoofd bij je werk te houden
Het wordt zomer in Nederland en dat is te merken. Er lijkt zelfs een hittegolf aan te komen. Maar 30 graden of niet, jij kunt niet lekker gaan luieren in het park want er moet gewoon gewerkt worden. En hoe goed je je best ook doet, waarschijnlijk zijn deze tropische dagen niet de dagen waarop je het meeste werk uit je vingers krijgt. Met deze tips kun je toch een beetje productief blijven in de hitte.

Neem pauze

Je hoeft echt niet de hele dag met de gordijnen dicht als een kluizenaar aan je werk te zitten. Neem pauze en ga lekker buiten zitten. Spreek af met vrienden voor een lunch op een terras of ga met een krantje in het park of de tuin zitten. Lastig om daarna weer naar binnen te gaan, maar je hebt wel even van het weer kunnen genieten en je hoofd leeg kunnen maken.
 

Ga buiten werken

Als je over een fikse dosis zelfdiscipline beschikt kun je ook gewoon je boeltje oppakken en buiten gaan werken. Die vrijheid heb je. Je hebt wel een aantal dingen nodig om relaxed buiten te kunnen werken. Welke dingen dat zijn lees je hier.
 

Eet niet te zwaar

Werk geen zware maaltijden weg, maar houd het licht. Na een heftige maaltijd kun je altijd een dip krijgen, en op warme dagen kan deze extra hard aankomen. Niet bevorderlijk voor je productiviteit.
 

Geef jezelf een tropenrooster

Pas je werktijden aan als het echt warm wordt. Werk bijvoorbeeld van 07.00-11.00 en van 18.00-22.00 uur. Je moet even je ritme omgooien, maar dat betekent wel dat je op het heetst van de dag gewoon kunt ontspannen.
 

Pas je kleding aan

Heb je een zakelijke afspraak? Ook als je formeel gekleed moet kun je je luchtig(er) kleden. Lees hier hoe je representatief gekleed de zomer door kunt komen.
 

Kies je werkzaamheden goed uit

Heb je de luxe om werk dat veel concentratie vereist voor je uit te schuiven? Gebruik deze warme dagen dan om kleine klusjes te doen waar je normaal niet aan toe komt. Dan kun je eindelijk die mails beantwoorden, die aanpassingen doorvoeren op je website, etc.
 

Probeer buiten (even) te vergeten

Het klinkt vreselijk ongezellig en dat is het ook, maar als je echt snel afgeleid bent, is er bijna geen andere optie. Sluit de zomer tijdelijk even buiten. Doe je gordijnen dicht, de airco of ventilator aan en probeer te knallen.
 

Drink genoeg

Dit is een inkoppertje, maar toch belangrijk om te vermelden. Als je vocht tekort komt ben je niet fit en is het nog lastiger om geconcentreerd te blijven. Verwen jezelf met een smoothie, ijskoffie of waterijsje om toch een beetje van de zomer te genieten.
 

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer