4 mobiele tools voor je urenregistratie

Maak het jezelf makkelijker
Het is misschien wel het minst favoriete onderdeel van het zelfstandig ondernemen: je uren bijhouden. Het kost veel tijd om in Excel het overzicht terug te halen van de afgelopen periode. Toch is het de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg tools om je het leven makkelijker te maken.

Bij de Belastingdienst moet je nu eenmaal als zzp’er laten zien dat je minimaal 1225 uur per jaar hebt gewerkt aan je eigen bedrijf. Maar je uren bijhouden doe je natuurlijk niet alleen voor de Belastingdienst. Door een beter overzicht in wat voor uren je maakt krijg je beter overzicht over je bedrijfsvoering. Hoeveel uren spendeer je eigenlijk precies aan die opdracht? Maak je dan wel genoeg winst? Moet het uurtarief niet wat omhoog?

 

Excel spreadsheets

Leuk is het in ieder geval niet. Maar er tools genoeg om je te helpen. De meest gebruikte daarvan is nog steeds het ouderwetse Excel. Ervaren ondernemers zweren erbij en runnen succesvol bedrijven aan de hand van spreadsheets. Toch, het kost discipline en tijd en de overzichten die je krijgt zijn niet altijd compleet. Aan de andere kant is het gratis. Wie toch uren met spreadsheets wil registreren kan kant- en klare sjablonen vinden op sites. 

Maar wie sneller en efficiënter aan de slag wil met zijn uren kan genoeg tools daarvoor vinden. Van kant- en klare boekhoudpakketten tot gratis apps. Soms kost het niet meer dan één druk op de knop om je uren bij te houden. Er is dus geen excuus meer om de urenregistratie vooruit te schuiven.
 

4 mobiele tools op een rijtje:

1. Zo is er Toggl, een time tracking software waarmee je op de seconde nauwkeurig je tijdregistratie kunt bijhouden. Alles draait om de knop in het midden van het scherm. Zodra je begint aan een klus druk je op start, als je klaar bent druk je weer op stop. Je vult even in wat je gaat doen en voor welke opdrachtgever in een paar woorden. Automatisch wordt het allemaal opgeslagen in duidelijke overzichten. Deze tool is zowel geschikt voor het web, de desktop als op een Android smartphone en iPhone. Toggle kost 5 dollar per maand, maar zzp’ers kunnen al goed uit de voeten met de gratis basisversie van deze tool.
 

2. Nog makkelijker en sneller is het misschien om je uren alleen bij te houden op je smartphone. Daar zijn veel apps voor te vinden, waar je weinig werk aan hebt. De bekendste is wellicht de app Urenregistratie, van NAKKO-Services (5,49 voor iOs en voor Android). De app heeft een ingebouwde stopwatch, en de mogelijkheid om altijd je uren aan te passen. Te synchroniseren met Urenreg.nl en in excelsheets te exporteren. Er is ook een uitgebreidere versie ervan, waarin je meer informatie kunt invoeren: Urenregistratie Plus (4,99 euro).
 

3. Een andere app op zowel iPhone als Android is Nanda Urenoverzicht. In één klik kun je hier je uren boeken. De tijd wordt automatisch bijgehouden, je hoeft alleen maar een project te kiezen en te zeggen wat je hebt gedaan. Overzichten kunnen worden geëxporteerd naar Excel en Google Docs formaat en facturatiediensten zoals MoneyBird en Q-invoice. Kosten: 5 euro per maand per gebruiker.
 

4. Wil je echt alleen tijd bijhouden en niets meer dan dat? Dan is TimeSheet (iOS) wat voor je. Deze gratis app is vooral een stopwatch met een archief en de mogelijkheid om deze te exporteren. Er zijn geen gespecificeerde urenspecificaties op te vragen of meerdere opdrachtgevers in te voeren.  
 

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle trends op het gebied van het zelfstandig ondernemerschap? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdagochtend een update van het belangrijkste nieuws.
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. In dit whitepaper lees je daar alles over.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer