ZZP Juridische service

Hulp nodig bij juridische zaken? Wij kunnen je helpen!
ZZP Juridische service: Voor 6 euro excl. btw per maand onbeperkt al je juridische vragen voorleggen aan onze adviseurs via 088 - 65 200 57
ZZP Servicedesk heeft deze Juridische service ontwikkeld door met veel zzp’ers in gesprek te gaan. Uit die gesprekken is onder andere naar boven gekomen dat veel zelfstandigen vragen hebben over opdrachtgevers die niet betalen, het opstellen van overeenkomsten, aansprakelijkheid en andere juridische onderwerpen.
 
Voorbeelden van vragen
1. Hoe stel ik een contract op?
2. Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid?
3. Ik krijg niet betaald, wat nu?
4. Hoe zit het met intellectueel eigendom?

Toegang tot de volgende voorbeeldcontracten en templates:
  • Model offerte
  • Model factuur
  • Overeenkomst van opdracht
  • Algemene voorwaarden
Voorbeeldsituatie 1 Geen contract: Voor een opdrachtgever had ik al een paar kleine opdrachten uitgevoerd. Na verloop van tijd vroeg de opdrachtgever mij om een grote opdracht uit te voeren. Ik vroeg nog of we een contract af moesten sluiten, maar de opdrachtgever zei dat het niet nodig was en het voldoende was dat we de afspraken mondeling hadden gemaakt. Nu weigert de klant mijn facturen te betalen en moet ik een dure juridische procedure starten. Had ik maar iemand gehad waarmee ik vooraf even kon sparren over het vastleggen van een opdrachtovereenkomst. Dan had me dat een hoop juridische kosten en gedoe bespaard.

Voorbeeldsituatie 2 Aansprakelijkheid: Met een aantal zzp’ers hebben we gezamenlijk een opdracht uitgevoerd voor één opdrachtgever. Door tijdelijk wegvallen van één van ons, hebben we de afgesproken deadline niet gehaald. De opdrachtgever stelt ons nu aansprakelijk voor schade die hij hierdoor geleden heeft. Nu blijkt dat wij helemaal niets geregeld hebben met betrekking tot onze aansprakelijkheid en dreigen we veel kosten te moeten maken om dit op te kunnen lossen.
 
Wil je ook lid worden van de ZZP Administratie service?
 

Als je als ondernemer producten en/of diensten levert, dan is het handig om alles rond de (ver)koop en levering vast te leggen in je algemene voorwaarden. Maar hoe stel je deze voorwaarden op en waar moeten ze aan voldoen? Je leest er alles over in het gratis whitepaper.

Juridisch advies voor jouw onderneming
HelloLaw gelooft dat er nogal wat anders kan in de juridische wereld. Lagere kosten, maar vooral duidelijkheid. Praktisch en begrijpelijk juridisch advies waar je ├ęcht iets aan hebt.

ZZP Servicedesk © 2014-2018. ZZP Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group . Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden