5 gratis apps die zakelijk reizen makkelijker maken

Of je nou met de auto, fiets of het ov reist
Dag in, dag uit op dezelfde plek werken is voor niemand goed. Misschien ben je al vaak onderweg omdat je bij klanten langs moet, maar het is ook mogelijk dat jij je dagen slijt achter je laptop aan de keukentafel. Onze redactie heeft de handigste gratis apps voor onderweg voor je op een rij gezet. Als je veel reist dan maken deze apps dat nog makkelijker en als je veel op één plek zit kunnen deze apps de drempel om de deur uit te gaan verkleinen.

OV Delay

Vrijwel iedereen kent de openbaar vervoer-app 9292, waarmee je je reis van deur tot deur plannen. Maar er zijn meer openbaar vervoer-apps beschikbaar. OV Delay bijvoorbeeld. Deze app kan je een hoop stress schelen, omdat hij real-time informatie geeft over de aankomst van jouw bus of tram. Je kunt ze zelfs over de kaart zien bewegen. Zo weet je of het nog zin heeft om een sprintje te trekken.
 

Google Maps

Waarschijnlijk is dit geen onbekende voor je. Hiermee kun je je route van begin tot eind plannen, of je nou lopend, met de auto, de fiets of met het openbaar vervoer reist. Maar wist je ook dat Google Maps eigenlijk gewoon een gratis TomTom is? Je kunt de route invoeren en op starten drukken, dan leiden de kaart en een stem je van deur tot deur. Daarnaast zie je ook waar op de route het verkeer vast staat, waar werkzaamheden zijn en welke wegen zijn afgesloten.
 

Flitsmeister

Je zit een stuk rustiger in de auto als je weet waar je een flitser kunt verwachten. Door Flitsmeister te gebruiken, weet je waar je op je snelheid moet letten. De app steunt op de gebruikers. Dat betekent dat je zelf flitsers aan- en af kunt melden. Volgens Flitsmeister telt de app ruim 500.000 actieve gebruikers. De recensies over de flitsermeldingen zijn lovend, maar de file-informatie die Flitsmeister vertstrekt blijkt niet altijd up-to-date te zijn.
 

Take me to my car

Het is je vast wel eens overkomen: je hebt je auto geparkeerd, maar je weet niet meer waar. Dit overkomt je nooit meer als je de app Take me to my car gaat gebruiken. Het vereist wel discipline, want iedere keer dat je jouw auto parkeert, moet je de app inschakelen. Hij legt je locatie vast en vertelt je op de terugweg wat de snelste looproute naar jouw auto is. In theorie zou je deze app ook kunnen gebruiken om je fiets terug te vinden.
 

XXImo

Deze app is gekoppeld aan een vervoerspas met een abonnement. Met die pas kun je alle manieren waarop je van A naar B kunt komen betalen. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld mee kunt tanken, je parkeerkosten ermee kunt betalen en hem kunt gebruiken als een ov-chipkaart. De app biedt je onder andere de mogelijkheid een taxcentrale bij jou in de buurt te vinden en deze taxi te betalen. Daarnaast kun je ook tankstations in de buurt vinden die zijn aangesloten bij XXImo. Alle kosten die je maakt met de pas krijg je maandelijks op één factuur. Dat scheelt weer bonnetjes. De app is gratis te downloaden, de pas kost 3,75 euro per maand.
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.
Zie je in de app-stores door de bomen het bos niet meer? Dit whitepaper staat vol zakelijke apps die ondernemen makkelijker maken. Met gebruikerservaringen van collega-zzp'ers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer