Wat doet belangenorganisatie PZO voor zzp'ers?

Interview met Marieke Lips | PZO
Er zijn zo’n 800.000 zzp’ers in Nederland en dit worden er alsmaar meer. De vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers, oftewel PZO, zet zich sinds 2002 in voor deze groep ondernemers. Marieke Lips is beleidsadviseur bij PZO en vertelt in dit radio-interview wat de organisatie precies doet.
Marieke heeft schrijnende verhalen voorbij zien komen en werkt hard om de belangen van alle zzp'ers te behartigen. PZO heeft verschillende successen weten te boeken. Toch is er nog veel werk aan de winkel, bijvoorbeeld rondom het verdwijnen van de VAR-verklaringing, vertelt ze.
 
Ze heeft bijzonder veel affiniteit met de doelgroep van PZO, omdat zij naast haar baan als beleidsmedewerker als zzp'er werkt. Met KidsInbetween zet zij zich in voor kinderen die het slachtoffer worden van een vechtscheiding.

 

Lees ook…

De zzp’er tussen de zzp’ers

Zzp'er Thomas Dirks heeft bij ‘Seats2Meet’ in Utrecht een bijzondere werkplek gevonden. Hij runt zijn eigen espressobar op deze flexwerkplek. Daardoor is hij altijd omringd door collega-zelfstandigen. ‘‘Ik was muzikant, maar de economische crisis dwong mij mijn passie opzij te zetten en voor mezelf te beginnen’’, vertelt Thomas.

Oppeppertje voor onderweg

Stefan Vermeul is commercieel directeur van Dutch Network Group, de uitgever van ZZP Servicedesk. Hij is weliswaar geen zzp'er, maar wil wel graag zijn ervaringen in de ondernemerswereld met jullie delen. Zijn werkdagen zijn vaak een aaneenschakeling van afspraken. En om van ieder zakelijk gesprek een succes te maken heeft hij één ding hard nodig: muziek.

De chaos die orde heet

Herken je dit? Zo verdiept zijn in je werk dat je de tijd en de rest van jouw leven vergeet? Wanneer ik dan opeens op de klok kijkt denk ik: ‘Oh nee!! Ik had twee uur geleden de kleine meneer van de opvang moeten ophalen!’ Ik race de trap af, spring in mijn schoenen, grijp mijn fiets en scheur de straat door. Om op de hoek mezelf te beseffen dat ik meneertje al keurig heb opgehaald en dat hij al twee uur heerlijk in bed ligt te slapen. Oeps…

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer