De 5 beste netwerklocaties voor zzp’ers

Ontmoet nieuwe interessante contacten
Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, kom je er snel achter dat het hebben van een groot netwerk erg belangrijk is. Nieuwe mensen ontmoet je overal, maar de beste connecties houd je over aan een bezoekje aan een van deze netwerklocaties.

Flexwerkplek

Wanneer je toch aan het werk moet maar wel graag wilt netwerken, dan is een flexwerkplek een mooie uitkomst. Er zijn flexwerkplekken door heel Nederland die vaak vol zitten met andere zzp’ers. Vaak moet je betalen om op een flexwerkplek te mogen werken. Maar bij sommige werkplekken, zoals Seats2meet, kun je terecht in ruil voor sociaal kapitaal, zoals het delen van jouw kennis met andere ondernemers. Zo heb je meteen een reden voor het aanknopen van een interessant gesprek.
 

Netwerkborrel

Netwerkborrels zijn er in alle soorten en maten en zijn door heel het land te vinden. Sommigen zijn voor iedereen toegankelijk, anderen kosten geld en kun je allen bezoeken op uitnodiging. Ook de sfeer kan per borrel heel erg verschillen. Er zijn bijvoorbeeld borrels die speciaal gericht zijn op zelfstandig ondernemers en bieden een informele sfeer om jouw netwerk uit te breiden. De Bitterballenborrel is een voorbeeld van een gratis en laagdrempelige ondernemersborrel die op verschillende plaatsen wordt gehouden.
 

LinkedIn

LinkedIn is een online platform waarop je jouw netwerk kunt ontwikkelen en bijhouden. Veel bedrijven en ondernemers maken gebruik van dit platform, waardoor het een uitermate geschikte manier is om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel nieuwe opdrachten binnen te halen. Met jouw persoonlijke profiel, aangevuld met jouw cv, kun je direct aan de slag met netwerken. Je kunt namelijk ook de connecties bekijken van de personen die onderdeel uitmaken van jouw netwerk.
 

Open coffee

Onder het genot van een kop koffie kun je op een informele manier netwerken met andere ondernemers. Open coffees worden door heel het land georganiseerd en zijn vaak gratis. Open coffees worden, in tegenstelling tot de netwerkborrels, vaak ‘s ochtends rond koffietijd gegeven.
 

Netwerkverenigingen

Wanneer je de drempel om in je eentje naar een netwerkborrel of Open coffee te gaan nog te hoog vindt, kun je besluiten om je aan te sluiten bij een van de vele netwerkverenigingen. Zo zijn er ook verenigingen die zich richten op zzp’ers, zoals Zzp Valley in de omgeving Barneveld. Het doel van deze netwerkverenigingen is het delen van de onderlinge kennis, maar ook het bereiken van andere zzp’ers en het vergroten van de zichtbaarheid van ondernemers.  
 

Lees ook…

Netwerken terwijl je geen gezichten kunt onthouden

Ik heb een grote uitdaging als het gaat om netwerken. Ik kan geen gezichten en namen onthouden. Nerina van ZZP Servicedesk is hier onlangs persoonlijk achter gekomen toen ik haar op een netwerkgelegenheid tegenkwam. Ik heb eerder dit jaar een hele ochtend met haar aan tafel gezeten, we mailen wekelijks en toch herkende ik haar niet toen ze voor me stond. Oeps afgang!! Of juist niet? Hoe ga je nou om met die ‘zwakke punten’?

Netwerken, hoe doe je dat?

Je werkt alleen en daarom is het erg belangrijk om een goed netwerk te hebben. Om in contact te komen met klanten en mede-zzp’ers moet je dan ook gaan netwerken. Maar hoe pak je dat aan? Wij helpen je op weg.

5 flexwerkplekken voor zzp'ers

Tussen andere zzp’ers werken kan soms veel fijner zijn dan alleen thuis werken. Er zijn veel werkplekken door heel het land waar jij als zelfstandig ondernemer zo kunt aanschuiven. Een aantal van deze flexwerkplekken voor jou op een rijtje.
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer