Kwart zelfstandigen werkt in zakelijke dienstverlening

Ruim 250.000 eenmanszaken in deze branche
Een kwart van alle zelfstandigen in Nederland is werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Dat blijkt uit onderzoek van Consultancy.nl.
Het aantal zelfstandigen dat actief is in de zakelijke dienstverlening is de laatste jaren enorm gegroeid. In de afgelopen vijf jaar zijn er 74.000 zelfstandig ondernemers bijgekomen in deze branche. Het totale aantal zelfstandigen in de zakelijke dienstverlening staat daarmee op ruim een kwart miljoen.
 
Nederland heeft er niet alleen in de zakelijke dienstverlening veel eenmanszaken bijgekregen, ook in de gezondheids- en welzijnszorg is het aantal zelfstandigen flink gegroeid. In 2009 waren er in totaal nog 792.475 zelfstandigen (zowel mét als zónder personeel) in ons land en momenteel staat het aantal op 1.063.405. 

Lees ook…

Liquiditeitsbegroting? Heb je die als zzp’er dan nodig?

Voldoende saldo op je rekening om elke maand je rekeningen te betalen geeft rust. Ook als zzp’er zit je immers niet te wachten op betalingsherinneringen en aanmaningen. Kortom, een goed overzicht van welke inkomsten en welke uitgaven je verwacht, voorkomt slapeloze nachten.

Je kantoor in een tasje

Met een tas die kleiner is dan menig damestas komt Wim van Vliet binnen voor dit interview. “Dit is mijn kantoor”, is het eerste wat hij zegt. In het tasje zitten slechts een tablet en een paar kabeltjes.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer