ZZP Feestdagenvragen: Welke tip zou je andere zzp’ers mee willen geven in het nieuwe jaar?

Antwoorden van collega-zzp’ers
December is een maand die draait om gezellig samen zijn. Als zzp'er zit je vaak alleen en daardoor vergeet je misschien dat er honderduizenden collega-zzp'ers die je om advies kunt vragen. Onze redactie maakt van die wetenschap gebruik en legt deze maand verschillende feestdagenvragen voor aan zzp’ers. Vandaag de vraag: Welke tip zou je andere zzp’ers mee willen geven in het nieuwe jaar?

Wim van Vliet, Microsoft-specialist (Act2Skill):

“Ik had zelf een vooropgesteld plan toen ik als zzp’er begon. Ik wilde me op de commerciële markt richten, terwijl ik mijn inkomsten nu vooral uit de onderwijsbranche haal. Het loopt vaak toch anders dan je plant. Daarom is mijn tip: sta open voor kansen in de markt. Kijk verder dan je portfolio breed is. Laat je niet beïnvloeden door mensen die roepen dat het crisis is, maar wees creatief en daag jezelf uit. Wat trouwens ook een goede tip is: lees nieuwsbrieven! Hier staan vaak tips in waar je echt wat aan hebt.”
 

Cilla Schot, tekstschrijver en journalist (Tekstbureau HoofdletterC):

“Geniet van de vrijheid die je als ondernemer hebt en wees trots op wat je doet!”

 

 

 

Paul van Aarle, tekenaar (Animeerwaarde):

“Ik heb zelf een coach gevonden die mij erg vooruit geholpen heeft, dus mijn tip is: neem een goede coach. En probeer niet duizend dingen tegelijk te doen, maar richt je op datgene waar je het beste in bent.
 
 

 

Helma Lensen - Aertssen, new business specialist (Goacid):

“Besteed je acquisitie uit. Dat zeg ik niet omdat ik een bedrijf heb dat zich bezighoudt met acquisitie, maar omdat ik vind dat zzp’ers elkaar meer moeten steunen. Je moet je bezig kunnen houden met de dingen waar je goed in bent. Veel zzp’ers hebben het idee dat ze alles moeten kunnen, maar je kunt beter goede afspraken maken met andere zzp’ers. Veel dingen zijn onderling uit te wisselen. Jij kunt bijvoorbeeld jouw diensten aanbieden aan een zzp’er die in ruil daarvoor jouw acquisitie kan doen.”
 
“Blijf jezelf, doe datgene waar je gelukkig van wordt en wees niet bang om nee te zeggen. Uiteindelijk ben jij hetgeen wat jou anders maakt dan al je concurrenten.”
 
 
 
 

Nanette van Wezel, ondernemerscoach (Wezenlijk Veranderen):

"Maak een jaarplan en probeer zoveel mogelijk te werken met haalbare doelen. Vergeet ook niet je successen te vieren! Dit doen wij zzp'ers echt te weinig."
 
 
 
 

Stefan van der Kamp, fotograaf, producent en copywriter (Stefan van der Kamp Fotografie & WhaleShark Productions):

"Samen is niet alleen. Blijf niet op je eiland zitten en netwerk met andere ondernemers in real life. Dat werkt."
 
 
 
 

Ilona Kuis, trainingsactrice:

“Neem geen tips aan van anderen, maar zoek het antwoord in jezelf.”

Lees ook…

ZZP Feestdagenvragen: Wat zijn jouw zakelijke dromen voor 2015?

Als de oliebollen op zijn en de champagneflessen in de glasbak zijn verdwenen, kun je met een schone lei aan het nieuwe jaar beginnen en dromen uit laten komen. In deze decembermaand legt onze redactie feestdagenvragen voor aan verschillende zzp'ers. Vandaag de vraag: Wat zijn jouw zakelijke dromen voor 2015?

ZZP Feestdagenvragen: Wat ga je voor jouw opdrachtgevers doen rond de feestdagen?

Eind van het jaar is het een mooi moment om terug te kijken en vooruit te blikken. Onze redactie legt daarom verschillende vragen voor aan zzp’ers. Vandaag de vraag: Wat ga je voor jouw opdrachtgevers doen rond de feestdagen?

ZZP Feestdagenvragen: Hoe ziet jouw kerstperiode eruit?

December is voor velen een bijzondere maand in het jaar. Er worden massaal kerstbomen naar binnen gesleept, de verkoopcijfers van kaarsen en lampjes schieten omhoog en de winkelstraten zijn gevuld met mensen die koortsachtig zoeken naar een perfect kerstcadeau. Tijdens deze decembermaand legt onze redactie feestdagenvragen voor aan verschillende zzp'ers. Vandaag de vraag: Hoe ziet jouw kerstperiode eruit?

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer