LinkedIn meest lucratieve sociale platform voor zzp'ers

Helft zzp'ers op LinkedIn vindt daar opdrachtgevers
LinkedIn is voor zzp’ers het beste sociale medium als het gaat om het vinden van opdrachtgevers. De helft van de zelfstandigen die op LinkedIn actief zijn, vindt hier jaarlijks één of meerdere klanten. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.269 zzp’ers.
Ook Facebook blijkt een goede plek om nieuwe klanten te werven. 34 procent van de zzp’ers die Facebook zakelijk gebruiken, vindt zo nieuwe opdrachtgevers. Twitter en Google+ blijken minder geschikt voor acquisitie. 21 procent van de zelfstandigen vindt klussen via Twitter en slechts 17 procent vindt werk via contacten op Google+.
 

Overdreven

Deze uitkomst laat zien dat actief zijn op social media zeer lucratief kan zijn voor zzp’ers. Toch geeft 36 procent van de ondervraagden aan dat ze vinden dat de waarde en het effect van social media overdreven worden.
 
Hoewel het gebruiken van social media een goede manier is om nieuwe klanten te werven, blijkt dat de meerderheid van de opdrachten toch voortkomt uit offline kanalen. De beste manier om nieuwe opdrachtgevers te vinden is via mond-tot-mondreclame, blijkt uit het onderzoek. Het zelf benaderen van potentiële klanten staat op de tweede plek en fysiek netwerken op de derde. Daarnaast geeft één op de drie zzp’ers aan dat bemiddelingsbureaus voor hun de belangrijkste bron van opdrachtgevers zijn. 15 procent van de ondervraagden noemt online marktplaatsen als beste manier om klanten te vinden.
 
Meer weten over hoe je online zakelijk succes kunt behalen? Bekijk ons dossier ‘Online’ hier.

Lees ook…

In 3 stappen succes op LinkedIn

Jij wilt klanten. Een klant wil de beste zzp'er voor zijn opdracht. Hoe vinden jullie elkaar? LinkedIn is een van de mogelijkheden. Met bijna 4 miljoen gebruikers op dit platform is het hoog tijd om aandacht te besteden aan LinkedIn.

Wat je niét moet doen als je Facebook zakelijk wilt gebruiken

Nanette van Wezel timmert al jaren aan de weg als ondernemerscoach. Al doende leert men en ze wil haar kennis graag delen met andere zzp'ers. In deze vlog vertelt ze welke fout zij maakte toen ze net begonnen was met zakelijk Facebooken en hoe jij hiervan kunt leren.

Social media als marketingtool

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube, Google Plus…Tegenwoordig zit iedereen wel op een van deze social media of misschien gebruik jij ze wel allemaal. Maar hoe zet je social media in voor je bedrijf zodat het voor jou als zzp’er ook nog wat oplevert?
Blijf op de hoogte van onze laatste updates en kom direct in contact met andere ondernemers.
Zie je in de app-stores door de bomen het bos niet meer? Dit whitepaper staat vol zakelijke apps die ondernemen makkelijker maken. Met gebruikerservaringen van collega-zzp'ers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer