Een dag flexwerken bij Aristo Amsterdam

De redactie test flexwerkplekken
Waar kun je het beste gaan zitten als je een dagje wilt flexwerken? De redactie van ZZP Servicedesk zoekt het voor je uit door verschillende flexwerkplekken te testen. Afgelopen vrijdag heeft ons team een dag gewerkt bij Aristo Amsterdam.
Aristo verhuurt al ruim 30 jaar zalen waar trainingen en workshops worden gegeven. Het familiebedrijf heeft drie panden; in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Aristo heeft meer ruimte beschikbaar dan er nodig is en daarom heeft het bedrijf een half jaar geleden besloten gratis flexwerkplekken aan te gaan bieden.
 
Het aanbieden van flexwerkplekken staat nog redelijk in de kinderschoenen. “We zijn aan het  ontdekken waar die doelgroep behoefte aan heeft. Zo rollen we dit concept langzaamaan uit. Wat in ieder geval zeker is, is dat onze flexwerkplekken altijd gratis zullen blijven”, aldus Marc Smit, accountmanager bij Aristo.
 
Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig
 

Score Aristo Amsterdam

 
Inrichting: De grote flexwerkruimte op de begane grond bestaat uit twee delen. Het ene deel ziet eruit als een moderne hotelbar, het andere deel als een moderne bedrijfskantine.
Score: ZZZ
WiFi: De verbinding is snel en heeft de hele dag geen problemen gegeven.
Score: ZZZZ
Koffie/thee: Verschillende smaken thee en verschillende koffiesoorten beschikbaar. Met koekjes en pepermuntjes. De koffie wordt vers gemalen. Flexwerkers kunnen onbeperkt koffie en thee drinken voor een vaste prijs. 2 uur kost 3,50 euro, 4 uur kost 5,25 euro en 8 uur kost 7,25 euro.
Score: ZZZ
Bereikbaarheid: Aristo Amsterdam zit naast station Sloterdijk en is dus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt er parkeren voor 10 euro per dag. Aristo wil binnenkort een speciaal tarief invoeren voor flexwerkers die slechts een paar uurtjes op deze locatie willen werken.
Score: ZZZZ
Kosten: Flexwerken op deze locatie is gratis.
Score: ZZZZZ
Netwerkmogelijkheden: Er zijn nog niet veel zelfstandigen die weten dat ze hier terecht kunnen. Daardoor zijn er (nog) niet veel flexwerkers te vinden. Tijdens de lunch zitten de ruimtes wel vol met mensen die cursussen volgen in de zalen van Aristo.
Score: ZZ
Lunch: Aristo biedt een uitgebreid lunchbuffet aan met een ruime keus aan warme en koude gerechten, maar je kunt ook gewoon een broodje of tosti a la carte bestellen. Onze redactie heeft het lunchbuffet uit mogen proberen en is erg te spreken over de kwaliteit.
Score: ZZZZ
Gastvrijheid: Je wordt hier zeer vriendelijk ontvangen en je voelt je als flexwerker welkom.
Score: ZZZZ
Geluid: Het is er over het algemeen erg rustig. Daarom is het een goede plek om geconcentreerd te werken of om een zakelijke afspraak te plannen. Alleen rond lunchtijd is het druk in de flexwerkruimtes.
Score: ZZZZ als je rust zoekt en ZZ als je bedrijvigheid zoekt.
Stopcontacten: Voldoende aanwezig.
Score: ZZZ

Lees ook…

Welke flexwerkplekken zijn er?

In je eentje vanuit huis werken is ook maar alleen. Gelukkig zijn er veel verschillende plekken waar je tussen andere zzp’ers kunt zitten. Maar hoe werkt dat precies? Kun je daar zomaar naartoe gaan en moet je dan iets betalen? Een aantal flexwerkplekken waar je gewoon kunt binnenlopen, voor jou op een rij.

5 flexwerkplekken voor zzp'ers

Tussen andere zzp’ers werken kan soms veel fijner zijn dan alleen thuis werken. Er zijn veel werkplekken door heel het land waar jij als zelfstandig ondernemer zo kunt aanschuiven. Een aantal van deze flexwerkplekken voor jou op een rijtje.

Buiten werken? Dit heb je nodig

Eindelijk laat de zon zich weer zien en er gaan nog veel zonovergoten dagen volgen dit jaar. Het laatste wat je dan wilt, is binnen zitten. Maar er moet nou eenmaal gewerkt worden. Gelukkig kun jij helemaal zelf bepalen waar je dit doet. Op het strand, in het park of op een terrasje. Helaas kan je niet zomaar je laptop pakken en onbezorgd buiten werken. Maar met een aantal handige spullen kan dat wel. Dit heb je nodig voor een heerlijke werkdag in de zon.
Wil jij weten op welke flexwerkplekken je kunt werken, hoe je op iedere plek je werk kunt doen en wil je ervaringen van andere zzp'ers lezen? Download dan dit whitepaper.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer