BrightPensioen officieel van start

ZZP-pensioen en BrightPensioen: wat zijn de verschillen?
Het ZZP-pensioen heeft er een concurrent bij: BrightPensioen. Op donderdag 12 februari lanceerden de trotse initiatiefnemers Karin Jokobsen, Annemieke Beijerinck en Sjaak Zonneveld hun gloednieuwe pensioenfonds. “Alle deelnemers zijn mede-eigenaar,” vertelt Sjaak. “Dat is een van de dingen die onze start-up uniek maakt in Nederland.”
Zzp’ers sparen maar weinig voor later, blijkt uit recent onderzoek. Slechts de helft van alle zelfstandig ondernemers spaart voor een pensioen van 70 procent of meer van hun jaarinkomen. Om daar verandering in te brengen zijn er dit jaar twee nieuwe pensioeninitiatieven: ZZP-pensioen (FNV, PZO en ZZP Nederland, vanaf 15 januari 2015) en BrightPensioen (onafhankelijke startup, vanaf 12 februari 2015).
 

Keuze

“Het is goed dat er keuze is,” vindt oprichter Sjaak Zonneveld van BrightPensioen. “Sommige zelfstandigen zullen zich thuis voelen bij belangenbehartigers als FNV Zelfstandigen, FNV Bouw, PZO en ZZP Nederland, terwijl anderen zich liever aansluiten bij een initiatief zoals BrightPensioen, dat door zelfstandigen is opgestart en door zelfstandigen wordt geleid.”
 
Een nieuw pensioenfonds beginnen is geen makkelijke opgave. De drie oprichters moesten voldoende animo en startkapitaal verzamelen. Om dat voor elkaar te krijgen, begonnen ze begin vorig jaar een crowdfundingcampagne. Die campagne was een succes: in totaal haalden ze 300.000 euro op bij 216 investeerders. Eind 2014 kregen Sjaak, Annemieke en Karin groen licht van de Autoriteit Financiële Markten en kon BrightPensioen echt van start.
 

Vaste vergoeding

Wat het particuliere initatief anders maakt dan het fonds van de belangenorganisaties, is dat je jaarlijks een vaste vergoeding inlegt voor de dienstverlening (beleggingskosten). Bij ZZP-pensioen betaal je naast een vaste vergoeding voor administratie ook een percentage van je vermogen voor vermogensbeheer. Hierdoor betalen deelnemers die meer opbouwen, meer aan kosten. “Eigenlijk werken alle commerciële aanbieders met zo’n percentage,” licht Sjaak toe. “Dat wij dat niet doen, maakt ons uniek.”
 

Delen in de winst

Annemieke heeft een IT-achtergrond en zij verzon het model. Annemieke: “Wij vragen echt de kostprijs, die maken we ook inzichtelijk voor de deelnemers. We verdienen dus niet aan jouw pensioengeld, maar alleen aan een jaarlijks lidmaatschap. Dat brengen we apart in rekening: het gaat dus niet ten koste van jouw fiscale jaarruimte. En daarnaast: als we winst maken, deel jij mee. Je bent ten slotte mede-eigenaar.”
 

Doelgroep

BrightPensioen is het meest voordelig voor zelfstandigen met een inkomen van 30.000 euro per jaar of meer. “Zelfstandigen met een heel laag inkomen of mensen die al bijna met pensioen gaan, die adviseren we naar een andere partij te gaan,” vertelt Karin. “Onze ambitie is bovenal om pensioenen weer duidelijk en eerlijk te maken.”
 
Op het moment van de lancering heeft BrightPensioen 81 leden. Aan het eind van het jaar moeten dat er 3000 zijn. “Dan hebben we de kostprijs eruit,” vertelt Annemieke. “Zodra we meer dan 10.000 leden hebben, maken wij en onze leden winst.”
 

Lees ook…

Pensioensparen: zelfstandig maar toch samen

Karin Jakobsen, Annemieke Beijerinck-Vlek en Sjaak Zonneveld zijn de initiatiefnemers van BrightNL: het pensioenfonds voor zelfstandigen. “Meer dan een miljoen werkende Nederlanders hebben geen pensioen,” vertelt Zonneveld. “Wij hebben een oplossing voor deze groep.”

Pensioen opbouwen: op de bank of via de verzekeraar?

Als zzp'er moet je zelf voor je pensioenopbouw zorgen en sinds 1 januari 2008 kan je daarvoor behalve voor een lijfrenteverzekering kiezen voor bancaire lijfrente. Maar, welke moet je hebben?

AFM: zzp’ers verplicht sparen voor pensioen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is van mening dat iedereen verplicht moet sparen voor zijn pensioen. Volgens de AFM zijn zelfstandig ondernemers niet gemotiveerd om te sparen voor hun oude dag. Daarom wil de instantie een minimumbedrag bepalen dat zzp’ers opzij moeten zetten.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer