Rittenregistratie voor zzp'ers: er zijn apps voor!

Handige rittenregistratie-apps getest
Zit jij als zzp’er veel in de auto? Met deze apps wordt je ritten- en kilometerregistratie een stuk eenvoudiger! We testen RitAssist, CTA Ritregistratie, Easy Rit en meer.

Rating

Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed

ZZZZZ: Geweldig
________________________________________________________________________

RitAssist rittenregistratie app

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk

De rittenregistratie app van RitAssist is geschikt voor zowel kleine (vanaf 1 voertuig) als grote wagenparken. Dit gaat een stap verder dan een app. De gereden ritten worden automatisch geregistreerd met behulp van een GPS black box die in het voertuig geïnstalleerd is. De black box is voorzien van het RRS-keurmerk, dit betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende rittenregistratie. De app is gratis te downloaden en is gekoppeld aan je account in het RitAssist-cloudplatform. In het geval je geen black box wenst te laten installeren in je voertuig, is het mogelijk om de app te koppelen aan een OBD-dongle. Dit is een makkelijke plug-en-play oplossing. De kosten van het gebruik van het systeem variëren van 5 tot 10 euro per maand per voertuig. Een voordeel: het abonnement is maandelijks opzegbaar. Ook kun je live zien waar je voertuigen rijden.

Beoordeling: ZZZZZ  | Website bezoeken

 

_________________________________________________________________________
 

CTA Ritregistratie

Beschikbaar op: Android
Kosten: 3,99 euro (eenmalig)
 
CTA Ritregistratie is een van de meest gedownloade Android-apps voor kilometeradministratie. Je kunt je ritten ook achteraf invoeren. Je kunt alle gegevens namelijk makkelijk exporteren naar Excel, als je wilt zelfs direct via Dropbox. Een nadeel is dat je je ritten alleen in kunt voeren via smartphone of tablet, want er is geen web-applicatie voor je pc.
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 

_________________________________________________________________________

 

Easy Rit Registratie

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk 
 
Easy Rit Registratie is een simpel vormgegeven app, maar hij doet wel wat hij belooft. Je kunt zowel direct als achteraf ritten registreren. Per rit kun je aangeven of het gaat om een privé-, werk- of woon-werkrit. Als je een account aanmaakt op de website, kun je online een Excel-bestand downloaden. Deze kun je ook op je laptop of pc aanvullen. De app is gratis te downloaden, maar na dertig dagen moet je een abonnementsvorm kiezen. Dit kan voor een kwartaal (24 euro), halfjaar (39 euro) of jaar (60 euro) 
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden


_________________________________________________________________________
 

 

Track Assistant

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 3 euro per maand

Track Assistant is een nette, overzichtelijke app. Je kunt de ritten zowel direct als achteraf invoeren en aangeven om wat voor soort rit het gaat. Dit kan zowel via de app, als met je account op de website. Het nadeel is dat je maar één kenteken kunt invoeren met het speciale zzp-abonnement. Wil je meerdere auto’s invoeren, dan betaal je ineens 30 euro per maand.
 
Let op: Track Assistant is een rittenregistratiesysteem met abonnement. Je kunt het een maand gratis uitproberen, maar als je niet opzegt loopt het abonnement automatisch door.
 
Beoordeling: ZZZ | Downloaden


_________________________________________________________________________
 

 

Coen

Beschikbaar op: iPhone
Kosten: 3,49 euro (eenmalig)

De Coen app is overzichtelijk en netjes vormgegeven. Niet te veel knoppen, maar toch voldoende opties. De Excel-rapporten stuur je met één druk op de knop naar je e-mail.
 
Het voordeel van de app Coen is dat je ritten direct kunt toewijzen aan opgeslagen klanten en projecten. Met Coen kun je niet alleen je ritten bijhouden, ook kun je je gewerkte uren per opdracht invoeren.
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 
Toch liever werken in Excel? Download het formulier van ZZP Servicedesk!
 

Boekhouding uitbesteden? 
In de regel betaalt een goede boekouder zich altijd terug met de betalingen die hij voor je realiseert. Via het formulier van onze partner WRKD kun je in een paar seconden vrijblijvend verschillende offertes opvragen, zodat je zeker weet dat je een goede prijs betaalt.

Lees ook…

Wat kost privé-rijden in een zakelijke auto?

Rijd je ook privé in een zakelijke auto, dan moet je bijtelling betalen. Wat is bijtelling en hoe weet je wat je moet betalen? Een overzicht.

Hoe zet ik mijn auto op de zaak?

Als je besluit een auto van de zaak te rijden, hoef je niet per sé een nieuw exemplaar te kopen. Je kunt er ook voor kiezen je eigen auto zakelijk te rijden. Hoe doe je dat?

Zzp’er uit Noord-Nederland reist drie uur per dag

Zzp’ers in de zakelijke dienstverlening reizen gemiddeld 126 kilometer per dag om bij hun opdrachtgevers te komen. Dat betekent anderhalf uur reistijd per dag, vertragingen niet inbegrepen. Hiermee reist de zzp’er bijna drie keer zoveel als de gemiddelde Nederlander.
Wil jij weten hoe jij het meest voordelig een auto kunt regelen als zzp'er? Met de praktische tips, rekentools en ervaringen van collega's uit dit whitepaper maak je de juiste keuze.
Ontdek gratis wat het je oplevert om je boekhouding volledig uit te besteden.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer