Rittenregistratie voor zzp'ers: er zijn apps voor!

Handige rittenregistratie-apps getest
De tijd van pen en papier in de auto is al lang voorbij: tegenwoordig zijn er talloze aanbieders van smartphone-apps voor rittenregistratie. Welke apps zijn geschikt voor jou als zelfstandig ondernemer? ZZP Servicedesk heeft er vijf voor je getest.

Rating

Z: Slecht
ZZ: Matig
ZZZ: Voldoende
ZZZZ: Goed
ZZZZZ: Geweldig

 

CTA Ritregistratie

Beschikbaar op: Android
Kosten: 3,99 euro (eenmalig)
 
CTA Ritregistratie is een van de meest gedownloade ritregistratie-apps voor Android. Je kunt je ritten ook achteraf invoeren. Je kunt alle gegevens namelijk makkelijk exporteren naar Excel, als je wilt zelfs direct via Dropbox. Een nadeel is dat je je ritten alleen in kunt voeren via smartphone of tablet, want er is geen web-applicatie voor je pc.
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 
 

Easy Rit Registratie

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: verschillende abonnementsvormen mogelijk 
 
Easy Rit Registratie is een simpel vormgegeven app, maar hij doet wel wat hij belooft. Je kunt zowel direct als achteraf ritten registreren. Per rit kun je aangeven of het gaat om een privé-, werk- of woon-werkrit. Als je een account aanmaakt op de website, kun je online een Excel-bestand downloaden. Deze kun je ook op je laptop of pc aanvullen. De app is gratis te downloaden, maar na dertig dagen moet je een abonnementsvorm kiezen. Dit kan voor een kwartaal (24 euro), halfjaar (39 euro) of jaar (60 euro) 
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 

Track Assistant

Beschikbaar op: iPhone en Android
Kosten: 3 euro per maand

Zakelijk Rijden is een nette, overzichtelijke app. Net als met de eerste twee apps, kun je ritten zowel direct als achteraf invoeren en aangeven om wat voor soort rit het gaat. Dit kan zowel via de app, als met je account op de website. Het nadeel is dat je maar één kenteken kunt invoeren met het speciale zzp-abonnement. Wil je meerdere auto’s invoeren, dan betaal je ineens 30 euro per maand.
 
Let op: Zakelijk Rijden is een rittenregistratiesysteem met abonnement. Je kunt het een maand gratis uitproberen, maar als je niet opzegt loopt het abonnement automatisch door.
 
Beoordeling: ZZZ | Downloaden
 

Coen

Beschikbaar op: iPhone
Kosten: 3,49 euro (eenmalig)

De Coen app is overzichtelijk en netjes vormgegeven. Niet te veel knoppen, maar toch voldoende opties. De Excel-rapporten stuur je met één druk op de knop naar je e-mail.
 
Het voordeel van de app Coen is dat je ritten direct kunt toewijzen aan opgeslagen klanten en projecten. Met Coen kun je niet alleen je ritten bijhouden, ook kun je je gewerkte uren per opdracht invoeren.
 
Beoordeling: ZZZZ | Downloaden
 

ZZ track

Beschikbaar op: Android
Kosten: gratis
 
ZZ track is eigenlijk de Android-equivalent van Coen. Je kunt per klant en project niet alleen kilometers bijhouden, maar ook je uren. Op de website kun je ZZ Desktop downloaden voor je pc. Met dit programma kun je jouw smartphone synchroniseren en op die manier heb je een makkelijk declareerbaar overzicht van je uren en ritten.
 
Beoordeling: ZZZZZ | Downloaden

 
Toch liever werken in Excel? Download het formulier van ZZP Servicedesk!
 

Lees ook…

Hoe zet ik mijn auto op de zaak?

Als je besluit een auto van de zaak te rijden, hoef je niet per sé een nieuw exemplaar te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen auto tot auto van de zaak te maken. Hoe doe je dat?

Zzp’er uit Noord-Nederland reist drie uur per dag

Zzp’ers in de zakelijke dienstverlening reizen gemiddeld 126 kilometer per dag om bij hun opdrachtgevers te komen. Dat betekent anderhalf uur reistijd per dag, vertragingen niet inbegrepen. Hiermee reist de zzp’er bijna drie keer zoveel als de gemiddelde Nederlander.
Om te bewijzen dat je minder dan 500 kilometer privé hebt gereden met een auto van de zaak, heb je een sluitende rittenregistratie nodig. Dit formulier voldoet aan de eisen die de Belastingdienst aan een goede rittenregistratie stelt.
Zie je in de app-stores door de bomen het bos niet meer? Dit whitepaper staat vol zakelijke apps die ondernemen makkelijker maken. Met gebruikerservaringen van collega-zzp'ers.
Wil jij weten hoe jij het meest voordelig een auto kunt regelen als zzp'er? Met de praktische tips, rekentools en ervaringen van collega's uit dit whitepaper maak je de juiste keuze.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2018. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer