Hoe word je een succesvolle ondernemer?

Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
Authentiek ondernemen, onderscheidend zijn, jezelf zijn, puur zijn, uniek zijn: allemaal kreten en begrippen waar je veel over leest en hoort de laatste tijd. En niet voor niets.
Volgens mij zijn we namelijk in een tijd aangekomen waarin we meer waarde hechten aan de basis, puurheid, passie en beleving. Wanneer een klant zich op zijn of haar gemak voelt bij jouw manier van zakendoen, omgaan met mensen en passie en plezier voelt bij jou als ondernemer, gaat hij eerder met jou in zee dan met je concullega die dat minder laat zien.
 

Relatie

Ik ben er dan ook van overtuigd dat er een relatie bestaat tussen authentiek ondernemerschap en de mate van jouw succes als ondernemer. Als jij als ondernemer echt bent, de gunfactor bezit en onderneemt vanuit jouw kernwaarden, ben je geloofwaardig en betrouwbaar voor je klanten en willen deze dolgraag met je samenwerken
 

Stoeien

Laatst gaf ik een workshop aan ondernemers. Emma, één van de deelnemers, is fotograaf. Ze was vreselijk aan het stoeien met haar zichtbaarheid en het formuleren van haar onderscheidend vermogen. Ze had veel moeite met benoemen wat haar uniek maakte als mens en als ondernemer.
 
Tijdens de workshop zijn er wat kwartjes gevallen en is ze zich veel meer bewust geworden van wat haar uniek maakt. Haar kernwaarden zijn namelijk: puurheid, aandacht en vrouwelijkheid. Ze heeft na de workshop besloten zich alleen nog te richten op het fotograferen van vrouwen in de puurste zin van het woord en hier ook haar hele website en marketing opnieuw op in te richten. Ik had haar vorige week aan de telefoon en ze vertelde dat ze het drukker had dan ooit. Ze had sinds deze aanpassing binnen haar bedrijf al tien nieuwe klanten mogen verwelkomen.
 

Uniek

Ik wil met dit voorbeeld aangeven dat ik geloof in de kracht van authentiek ondernemerschap en ik zeker weet dat ieder mens en iedere ondernemer uniek is.
 
Wat maakt jou uniek als mens en als ondernemer en hoe kan dit bijdragen aan jouw succes?

Lees ook…

4 tips voor succesvol netwerken

Netwerkborrels zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Je bent op zoek naar nieuwe en interessante contacten. Met deze tips haal jij als zzp’er alles uit jouw netwerkgelegenheden.

Succesvol starten op een tropisch eiland

Hij noemt het een van de beste stappen die hij ooit heeft genomen. DM copywriter en SEO consultant Roy Ishak zegde begin 2014 zijn vaste baan op om zijn eigen bedrijf te beginnen. Zonder zekerheden en zonder klanten. Nu, 10 maanden later, heeft hij het zo druk dat hij het werk bijna niet meer aankan en heeft hij ook nog eens een vakprijs gewonnen. Wat is zijn geheim?

Mijn Succes-Survivalkit voor netwerkbijeenkomsten

Het is misschien wel een van de grootste nachtmerries van iedere ondernemer: je bent op een netwerkbijeenkomst en je raakt in gesprek met andere ondernemers. Er worden vragen aan je gesteld en je gaat vol passie en overtuiging vertellen wat je zoal doet en waarom het zo goed werkt, welke klanten je hebt en hoe tevreden die allemaal zijn. Voor je het weet begint de ander te zuchten, haakt ‘ie af en loopt 'ie weg… Dan besef je dat je je doel volledig voorbij bent geschoten.
Wil jij je kennis met anderen delen, je collega-zelfstandigen op weg helpen én jezelf profileren? Word een van onze bloggers!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer