Hoe maak ik een offerte?

Download de voorbeeld offerte
Met een goede offerte breng je helder over wat je voor je klanten kunt betekenen en wat je ervoor terug wilt. Hoe maak je een offerte en wat moet je erin zetten?
Een offerte heeft weinig wettelijke voorschriften. Voor de Belastingdienst moet je er een offertenummer en jouw gegevens op zetten. Met deze gegevens kan de Belastingdienst zien of jij mogelijk offertes achterhoudt omdat je bijvoorbeeld zwart werkt. Ook zijn er een aantal gegevens die erop moeten staan zodat de klant jou kan bereiken, zoals een telefoonnummer, bedrijfsnaam en adres. Een uitleg van de diensten of producten die jij kunt leveren is uiteraard ook handig.
 
Een goede offerte is niet te kort, maar ook niet te lang. Eén pagina met een eventuele bijlage waarin je de kosten uitgebreider weergeeft, voldoet. Je kunt in je offerte jouw creativiteit naar voren brengen, maar je kunt het ook heel zakelijk houden.
 

Wat zet ik in een offerte?

Met een goede offerte zorg je ervoor dat alle onduidelijkheden de wereld uit zijn. Wees niet bang om je opdrachtgever op te bellen als je twijfelt over zijn/haar wensen. Je wilt immers niet dat de opdrachtgever voor een ander bedrijf kiest omdat jouw communicatie niet goed genoeg is.
Wil je een offerte maken? Dit staat er in een heldere offerte:
- de gegevens van je bedrijf en eventueel je bedrijfslogo bovenin;
- een offerte- en referentienummer;
- de naam van je opdrachtgever;
- een duidelijke opsomming van de diensten of producten die jij gaat leveren;
- de prijs van de diensten of producten;
- duidelijkheid over de geldigheid van de prijs, dit kun je in een voetnoot onderaan zetten;
- de datum van aanmaak;
- je naam, handtekening en eventueel je functie.
 

 

Boekhoudprogramma met offertemodule? Bekijk het volgende programma:

 

 

Lees ook…

6 verdienmodellen voor zzp'ers

Als zzp'er verkoop je je uren aan de klant. Omdat je niet de enige zzp'er bent in Nederland komt dit verdienmodel aardig onder druk te staan. Hoe zorg ervoor dat je een aantrekkelijk prijs voor je klant kunt berekenen en ook gewoon geld kunt verdienen? Dit zijn 6 verdienmodellen voor zzp'ers.

Hoe bepaal ik mijn tarief?

Vaak werk je als zzp’er met een uurtarief. Maar hoe bepaal je hoe hoog jouw uurtarief is? Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Financiële risico’s vermijden voor zzp'ers

Je wilt als zelfstandige doen wat je leuk vindt, zonder je zorgen te hoeven maken over financiën. Maar als ondernemer moet je nu eenmaal zelf je pensioen en verzekeringen regelen. Hoe dek je zoveel mogelijk financiële risico’s af? Pensioenspecialist Floris Baretta van Accon avm beantwoordt vragen over het vermijden van financiële risico’s.
Met een goede offerte zorg je ervoor dat alle onduidelijkheden de wereld uit zijn. Download nu!
Als ZZP'er ben je vrij maar niet alleen. Wil je eenvoudig in contact komen met collega-zzp'ers en mogelijke opdrachtgevers? Maak en publiceer je gratis MijnZZP-profiel!

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer