Werken als kapper: zelfstandig of in loondienst?

Lees het interview in VrijeStijl magazine
Veel beroepen kun je zowel als zzp'er als in loondienst uitvoeren. Wat zijn nou de verschillen? En welk voordeel heb je als je zelfstandig bent in dat beroep?
Kapster Sandra Stalenburg (25) is in loondienst bij Team Kapsalon en Kim Vermeulen (30) werkt als zelfstandig kapster. Beide kapsters vertellen hoe hun werkende leven eruitziet in dit interview in VrijeStijl, hét magazine voor zelfstandig professionals.

 

 

Wil je geen editie van VrijeStijl magazine missen? Meld je hier kosteloos aan.

Lees ook…

Voor jezelf beginnen als timmerman

Weet jij nog hoe het was toen jij net voor jezelf begon? Misschien zit je wel midden in die periode. Je maakt bijzondere, leuke en frustrerende dingen mee bij de start. Gelukkig ben jij niet de enige, dus je kunt veel van andere zzp'ers leren.

In loondienst en werken als zzp'er

Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat je gewoon wat bij wilt verdienen. Waar moet je rekening mee houden? Als je parttime gaat ondernemen, zijn er tien belangrijke vragen die je jezelf moet stellen.

'Ik moest wel zelfstandige worden'

De 26-jarige Koen Caris werd volledig in het diepe gegooid na zijn opleiding tot theaterschrijver. Hij had zich er helemaal niet op voorbereid dat hij ondernemer zou worden, maar werd min of meer gedwongen door de theaterbranche. ‘‘In de theaterwereld zijn bijna alle opdrachten freelance, dus een optie om in loondienst te gaan werken was er niet’’, vertelt Koen.
VrijeStijl magazine staat vol met inspirerende en entertainende verhalen voor zelfstandig ondernemers.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer