KOR.jpg

Vanaf januari 2020 vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) voor kleine ondernemers

Is de vernieuwde KOR voor jou interessant?
De kleineondernemingsregeling (KOR) is gemoderniseerd en gaat in op 1 januari 2020. Door de vereenvoudiging van de nieuwe KOR verminderen de administratieve lasten voor zowel kleine ondernemers als de Belastingdienst. Ondernemers die een jaaromzet van minder dan € 20.000 hebben, kunnen gebruikmaken van de regeling en vrijgesteld worden van btw. De KOR kan een belangrijke regeling voor (startende) zzp’ers zijn, maar is deze in jouw situatie ook voordelig?
Buitenlandse BTW.jpg

Recht teruggaaf buitenlandse btw? Stuur vóór 1 oktober 2019 je verzoek in

Wees op tijd!
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt dit en aan welke voorwaarden moet je voldoen?
KOR veranderen.jpg

Van KOR naar OVOB

De kleine ondernemersregeling verandert
De kleineondernemingsregeling (KOR) wordt per 1 januari 2020 gemoderniseerd. Momenteel kunnen vooral kleine ondernemingen gebruik maken van de KOR. De KOR is dus een belangrijke regeling voor zzp’ers. De KOR wordt vervangen door de omzetgerelateerde vrijstelling van omzetbelasting (OVOB).
Wetswijzigingen juli.jpg

De belangrijkste wetswijzigingen voor zzp’ers op een rij

Bereid je goed voor
Per 1 oktober 2019 en in de toekomst vinden er belangrijke wetswijzigingen plaats voor zzp’ers. Aan welke regels en wetten moet jij als zzp’er voldoen?
christin-hume-505823-unsplash.jpg

Het is tijd voor de btw-aangifte Q3 2019!

Maak gebruik van onze tips
Doe jij aangifte per kwartaal? Het is oktober, dat betekent dat het tijd is om btw-aangifte te doen over het derde kwartaal van 2019. De aangifte en de eventuele betaling moeten binnen zijn voor 31 oktober 2019. Wees op tijd! Het niet op tijd doen van aangifte kan leiden tot een verzuimboete. Nog een aantal belangrijke tips volgt hieronder.
electric-bikes-1531263_960_720.jpg

E-bike zakelijk gebruiken als zzp'er

Dit zijn de fiscale voordelen
Elektrische vervoermiddelen zijn volop in ontwikkeling. Niet alleen de elektrische auto, maar ook de e-bike, stijgt enorm in zijn populariteit. Een e-bike is milieuvriendelijk en ideaal voor woon- en werkverkeer. Het kan een goed alternatief zijn voor de auto of het openbaar vervoer en daarnaast zorgen e-bikes voor minder files. Daarnaast kan een e-bike ook fiscaal aantrekkelijk zijn.
accounting-alone-application-938965.jpg

Gratis hulp en advies bij je aangifte inkomstenbelasting 2018!

De adviseurs staan voor je klaar
Nu het weer tijd is om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, hebben veel zzp’ers vragen. Veel antwoorden op die vragen zijn te vinden op onze website, maar er is nu ook een mogelijkheid om je vragen telefonisch te stellen aan de adviseurs. Dit kan tijdens het gratis ZZP Fiscaal Spreekuur*!
boss-brainstorming-business-1093913.jpg

Btw bij betaalde presentatie of voordracht

Btw rekenen bij presentatie of voordracht. Hoe zit dat?
Hoe zit het met de btw als je als zzp’er een betaalde presentatie geeft of voordracht houdt? Ook zzp’ers kunnen over specialistische kennis en ervaring beschikken. Kennis en ervaringen worden vaak gedeeld, daar worden we immers wijzer van! Als grote bron van kennis en ervaring word je graag gezien als spreker op bijvoorbeeld informatieavonden of bijeenkomsten van ondernemers. Wat als jij gevraagd wordt om tegen betaling een presentatie of voordracht te geven? Moet je dan btw rekenen of juist niet?
3673240494_7a4c38439f_b.jpg

Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken in Nederland

Btw-nummer bevat niet langer privacygevoelige informatie
Per oktober 2019 krijgen alle eenmanszaken in Nederland een nieuw btw-identificatienummer, het btw-id. Het btw-id zal niet langer privacygevoelige informatie bevatten.
accounting-blur-business-1028726.png

Fiscale aandachtspunten omzetbelasting en privé 1 januari 2019

Speel er slim op in
Onze kennispartner Cramer Accountants en Belastingadviseurs besteed aandacht aan een aantal regelingen en (voorgestelde) veranderingen in de belastingwetgeving welke per 1 januari 2019 zijn ingegaan.
Getoond 1 tot 10 van 91. Er zijn meerdere pagina's.
Ontdek gratis wat het je oplevert om je boekhouding volledig uit te besteden.
Stel je vragen aan de bedrijfsadviseurs met ondernemersachtergrond van ZZP Servicedesk tijdens het gratis ZZP Fiscaal Spreekuur. Plan zelf je afspraak in wanneer het jou uitkomt!
Nu het weer tijd is om de aangifte inkomstenbelasting in te dienen, hebben veel zzp’ers vragen. Veel antwoorden op die vragen zijn te vinden op onze website, maar er is nu ook een mogelijkheid om je vragen telefonisch te stellen aan de adviseurs.
Wil je bezwaar maken tegen de aanslag inkomstenbelasting? Gebruik dit voorbeeld om een duidelijke brief op te stellen.
Hoe vind je opdrachtgevers via LinkedIn? Welke studie studiekosten kun je wel of niet aftrekken? En hoe houd je een goede balans tussen werk en privé? Antwoorden lees je in het nieuwe VrijeStijl Magazine!
Je administratie bijhouden is niet de leukste klus, maar wel noodzakelijk. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. In dit whitepaper lees je daar alles over.

ZZP Servicedesk is het online platform van ZZP Servicedesk.nl B.V. © 2014-2019. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden en website disclaimer